El Jutjat dóna la raó a Compromís i anul•la l’acord que suprimia la plaça de promoció lingüística a l’Ajuntament de Meliana

1
144

Compromís per Meliana ha informat que el Jutjat del Contenciós Administratiu número 7 de València ha declarat nul l’acord de l’Ajuntament de Meliana pel que es suprimia la plaça de tècnica de promoció del valencià del Consistori, acord aprovat en la sessió plenària del 26 de gener de 2012.

Així ho han anunciat el 3 de maig en roda de premsa el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, el diputat provincial de la formació, Emili Altur i el portaveu de la coalició a l’Ajuntament de Meliana, Josep Riera.

L’acord s’ha declarat nul perquè incomplix els objectius previstos pel Reglament de promoció de l’ús del valencià, aprovat per l’Ajuntament de Meliana en 1997, per unanimitat i encara vigent.

Segons aquest, el Consistori asumia el compromís de promoure l’ús del valencià mitjançant la creació d’una oficina específica, dotada, com a mínim, dels mitjans humans i materials indicats a l’article 16.

Si bé, també es senyalava a aquest article que els mitjans humans dependrien de la demanda i la disponibilitat econòmica pressupostària

Compromís denunciava que la supressió d’aquesta plaça implicava la clausura de l’Oficina de Promoció i ús del Valencià, ja que cap treballador de l’Ajuntament reuneix els requisits necessaris per a exercir aquest post de treball.

Des del Partit Popular es defensava que es tractava d’una amortització de la plaça “per motius organizatius, de reorganització de departament i l’optimizació dels serveis, no per causes econòmiques”.

Però no s’ha creat la plaça de tècnic de participació ciutadana que, segons anunciava el PP, s’encarregaria de les funcions de promoció del valencià.

De manera que, per una banda, es descarta la disponibilitat econòmica com a motiu per la supressió de la plaça i , per altra, la falta de demanda, segons senyala la sentència; estimant la jutgessa que es compleixen els dos requisits exigits en la norma reglamentària, la disponibilitat pressupostària i la demanda suficient.

També ha considerat clarament insuficients els 500 euros destinats en els pressupostos del 2012 a la promoció del valencià.

Així, s’ha condemnant al pagament de les costes del procediment judicial a l’Ajuntament, qui podrà recurrir la sentència fins al 9 de maig.

Josep Riera ha criticat “que el PP no atenguera, en un acte clar de prepotència i de nul•la sensibilitat respecte del valencià, les crides contínues de BLOC-Compromís perquè no se suprimira la dita plaça i es permetera el funcionament normal de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, amb els recursos humans i econòmics adequats”.

En aquest sentit, Compromís ha recordat que el grup municipal valencianista esgotà la via administrativa amb les pertinents intervencions en els diferents òrgans col•legiats municipals, la presentació d’al•legacions a l’aprovació inicial, i les corresponents notes de premsa de denúncia.

Per la seua banda, el diputat provincial de Compromís, Emili Altur, ha explicat que “és un tema que, per exemple, a la Diputació ni es qüestiona i té una oficina al servei dels pobles xicotets, i allò normal és que els pobles més grans tinguen la seua propia oficina per garantir la total normalització del valencià a la vida pública”.

En la mateixa línia ha comparegut el portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, qui ha assegurat que des de la seua formació demanen al PP de Meliana que recupere “la normalitat i pose en marxa l’ofina del valencià, més encara tenint com tenen de regidor al president de Lo Rat Penat”.

“Si no defensen la llengua, no poden defensar l’agricultura, o l’economia o la nostra identitat i per tant, no poden vindre a donar-nos lliçons ni de valencianisme ni de valenciania perquè al dia de hui, el PP representa tot el contrari”, ha conclòs Morera.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.