El conseller d'Economia subratlla el protagonisme de les cooperatives al model productiu valencià en una visita a Picassent

488

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha recorregut hui a Picassent la cooperativa agrícola Coarval i la cooperativa la Nostra Escola Comarcal, un centre d'ensenyament en valencià concertat i, posteriorment, s'ha traslladat fins Agullent on ha participat en el Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris i ha visitat la Societat Cooperativa Valenciana de Consum, COSUA.

VISITA DE CLIMENT A LA NOSTRA ESCOLA COMARCALEn aquestes visites, organitzades per la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, Climent ha subratllat la importància i el protagonisme que ha de tindre el cooperativisme en el nou model econòmic i productiu del territori valencià. Per al conseller, “el nou Consell està treballant, des del minut zero, en la transformació del model econòmic, un model on han d'estar presents les nostres cooperatives que han de tindre un espai propi de desenvolupament, creixement i reflexió. Aquest nou model econòmic és un dels punts del Pacte del Botànic i creem que l'Administració és la primera que ha de sentar les bases”.

D'aquesta manera, ha incidit en què el nou model ha d'estar fonamentat “en els valors de la dignitat humana, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica, la justícia social, la transparència, la cooperació i la participació democràtica i tots són valors que els trobem també representants al model cooperatiu”.

“Les nostres cooperatives -ha continuat- atenen a una responsabilitat social empresarial molt important, estan molt inserides dintre de la societat i tenen molt en compte aspectes i valors fonamentals com la conciliació familiar i els treballadors”.

A més, ha posat en valor a les cooperatives “com a peça fonamental per a l'economia perquè la nostra economia procedeix del cooperativisme, ha crescut i continua creixent de la mà d'aquesta fórmula màgica que uneix socialment els membres de la seua comunitat i que té com a finalitat primera promocionar el bé de tots i per a tots: el bé comú”.

Segons Climent, les cooperatives proporcionen un important nombre de llocs de treballs i en un moment econòmic com l'actual tindre un motor d'ocupació com les cooperatives ens serveix d'estímul per seguir lluitant per rebaixar l'atur.

Més de cinc milions d'euros per al foment de les cooperatives

Climent ha ressaltat la aposta i promoció del cooperativisme per part de la Conselleria d'Economia Sostenible i la millor prova és que enguany “hem duplicat el seu pressupost”. La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha duplicat el pressupost destinat en 2016 al foment del cooperativisme i de l'economia social. Així, invertirà enguany més de cinc milions d'euros, front als 2, 6 milions que es van destinar l'exercici anterior.

El conseller ha recordat que el pròxim 5 de juliol es celebra a la Comunitat el Dia Mundial del Cooperativisme, que s'ha convertit en el principal punt d'encontre per a totes aquelles organitzacions que -d'una manera o un altre- contribueixen al desenvolupament del cooperativisme en aquest territori, i constitueix un clar exemple de col·laboració i cooperació des de la diversitat de les diferents organitzacions del sector. Es tracta també d'un encontre que promou la reflexió i el debat sobre temes empresarials, econòmics o socials d'actualitat, per açò es compta amb la participació de ponents destacats.

Aquest esdeveniment té un caràcter itinerant i és celebra cada any en una de les províncies de la Comunitat. En aquest any tindrà lloc a València i comptarà amb la presència i participació del conseller Climent.

Cooperatives Picassent

El conseller d'Economia ha visitat a Picassent les cooperatives Coarval i la Nostra Escola Comarcal. Coarval Coop V és és la cooperativa de subministraments agrícoles de segon grau, matriu del Grup Coarval, fundada en 1981 i amb 129 cooperatives associades. Dóna diferents serveis a les cooperatives valencianes d'agricultors. Des dels seus inicis, la seua activitat s'ha basat en el subministrament de fertilitzants i fitosanitaris a les cooperatives.

Actualment, assumeix funcions d'assessorament tècnic fomenta la investigació en la fabricació de nous productes fertilitzants, assorteix de combustible a les estacions de servei de les seues cooperatives, inverteix en formació, tant dels seus treballadors i rectors com en la dels treballadors de les seues cooperatives. Participa en xarrades i jornades tècniques per als agricultors, està present en els fòrums agraris, i segueix desenvolupant la seua gestió amb la finalitat d'aconseguir que la rendibilitat dels agricultors, per la qual sempre ha treballat, vaja evolucionant. Per a açò, s'anticipa a les necessitats de les seues cooperatives i s'adequa a les exigències d'un mercat cada vegada més competitiu.

La Nostra Escola Comarcal és un centre d'ensenyament en valencià concertat, que ofereix des de fa 43 anys educació des dels 2 fins als 16 anys. Com a cooperativa mixta (pares-mares i treballadors/es) basteix la seua actuació i projecte educatiu des de la participació. La seua missió és compartir amb l'alumnat i les seues famílies una formació intel·lectual i humana altament competent per a la seua continuitat formativa, per a la vida i la felicitat. A la Nostra Escola Comarcal treballadors/es i famílies cooperen per oferir un Projecte Educatiu de Qualitat mitjançant l'adequació als canvis socials, educatius i tecnològics, per tal d'aconseguir una formació plurilingüe, integral i humana del nostre alumnat.

Cooperatives Agullent

En Agullent, el conseller ha participat en el Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris i ha visitat la Societat Cooperativa Valenciana de Consum, Cosua que va nàixer per oferir al poble una major quantitat d'articles de consum diari i a preus més asequibles. Es va constituir provisionalment al 1977 amb un total de 20 socis i al 1979 es va constituir definitivament.

Actualment COSUA compta amb 375 socis de consum i factura al voltant de 700.000 euros. El punt de venda és una tenda amb format Charter, la franquícia de la Cooperativa CONSUM, la qual compta amb 250m2 de superfície.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.