Descobreixen a La Pobla de Farnals un document de traspàs de poder entre el Govern de la República i el nou règim a 1939

1301

L'Ajuntament de la Pobla de Farnals està col·laborant amb la Diputació de València en un projecte de recuperació de memòria històrica. El treball el du endavant l'historiador Pau Pérez, al qual se li ha donat accés a l'arxiu municipal perquè investigue i rescate de l'oblit persones rellevants i fets històrics del poble.

Una de les descobertes més importants, per ara, posa de manifest que La Pobla de Farnals sembla ser l'únic municipi de la província en el qual apareix reflectit, a data del 30 de març de 1939, el traspàs de poder entre el Govern de la República i el nou Règim. Fins ara, això no s'ha pogut constatar en cap altre municipi de la rodalia.

L'alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha destacat que es tracta “d'una magnífica oportunitat per a recuperar una part de la nostra història oblidada. Fins i tot, d'abans de la Guerra Civil, d'on tenim una gran carència d'informació per l'incendi de l'arxiu municipal i dels registres parroquials”.

La idea és rescatar fets i personatges també d’abans de la guerra, a partir de diversos documents dispersos, i recopilar tota la informació possible al voltant de finals del segle XIX i principis del segle XX. Per ara, el document més antic que es conserva correspon a una acta d'un plenari municipal de 1909, que inclou el segell de la Pobla de Farnals utilitzat en aquells temps.

El Consistori ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de València per a contractar a una persona que s'encarregue de digitalitzar i catalogar tots els documents i informació històrica de la localitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.