Continua la tendència a la baixa en la incidència del coronavirus a Alzira

28

Este matí ha tingut lloc la reunió telemàtica amb Salut Pública en la qual s’han donat les dades actualitzades dels últims 7 dies. En el cas d’Alzira, hi han assistit l’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, als qui s’ha comunicat que hem passat de 381 a 254 casos per cada 100.000 habitants. A més, en els últims tres dies hi ha 28 positius, i en total tenim 116 casos actius.

“Ara mateix s’està veient la frenada dels contagis, de fet estem en dades similars a principi d’octubre, el que és senyal del funcionament de les mesures. Ara mateix apostem per continuar en la línia de mantindré les mesures de prevenció fins el proper dia 9 de desembre, moment en el qual la Generalitat informarà sobre la continuïtat o canvi a nivell autonòmica. Des de l’Ajuntament seguirem fent tot el possible per a protegir la salut dels alzirenys i alzirenyes”, ha manifestat l’alcalde.

Per la seua banda, la regidora de Sanitat, Gemma Alós ha explicat que “encara que les dades són positives, no hem d’abaixar la guàrdia. S’apropen dates festives al pont de la Constitució que poden donar lloc als contactes socials i no podem oblidar que el que fem en estos dies tindrà conseqüències directes sobre el que fem en Nadal”.

Des del Departament de Salut de la Ribera, mitjançant l’Hospital s’està treballant en la campanya de sensibilització “Açò no és un joc, no et deixes portar per la corrent” que de manera senzilla incideix en a idea de la relació directa entre el pont de la Constitució i els dies festius de Nadal.

 

Msures vigents a Alzira

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, prorroga les mesures fins al 9 de desembre:

 • Tancar els parcs, jardins i zones de joc infantils en el nucli urbà i en les escoles.
 • Tancar al públic les dependències municipals. Només es podrà acudir amb cita prèvia.
 • Tancar les instal·lacions esportives municipals. Només es permet l’activitat federada a porta tancada.
 • Suspendre els tallers de joventut i els d’arts plàstiques organitzats per l’Ajuntament a la Casa de la Cultura.
 • L’activitat acadèmica obligatòria (escoles i instituts) continua amb normalitat.
 • Ajornar activitats culturals, d’oci i joventut programades.
 • Es recomana no realitzar reunions d’associacions festives, lúdiques i culturals.
 • L’Ajuntament intensificarà el control policial per assegurar el compliment d’estes mesures, vigents fins al 9 de desembre. No respectar les mesures pot comportar sanció econòmica.

 

Altres mesures

 • Tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al divendres 13 de novembre a les 12:00 h.
 • Es limita la circulació de persones entre les 00.00 i les 06:00 h.
 • Es limiten a un màxim de 6 persones les reunions sociofamiliars, excepte convivents.
 • No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància de 2 metres.
 • Noves mesures aprovades el dia 7 de novembre fins a les 23.59 del 9 de desembre de 2020, relatives als aforaments en vetlatoris i soterrars, actes i celebracions, comerç, hostaleria i restauració, espais culturals i d’oci, establiments de joc, parcs infantils, activitats esportives i piscines.

 

Podeu consultar totes les mesures vigents ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.