Compromís vota en contra del Compte General 2016 de Torrent per no incloure el deute de Nous Espais

1292

El Compte General de l’Ajuntament de Torrent de 2016 va ser aprovat amb el vot favor del Grup Socialista, les abstencions dels grups Popular, Ciudadanos i Guanyant, i el vot en contra de Compromís que critica que el deute de Nous Espais no figurara en el global municipal.

La votació del Compte General de l’Ajuntament de Torrent, corresponent a l’exercici 2016, va ser l’únic punt de l’ordre del dia del Ple Extraordinari celebrat el passat divendres 29 de setembre. Compromís per Torrent i Guanyant varen ser els dos únics grups que presentaren reclamacions.

De les 32 reclamacions presentades per Compromís, 28 varen ser acceptades pel govern municipal atés que eren incompliments de la normativa legal. 4 reclamacions no varen ser acceptades però dos varen ser considerades com a suggeriments.

La número 22, la referida al deute de Nous Espais és la que més polèmica va causar, ja que “per falta de voluntat política i no per qüestions tècniques” va ser desestimada.

Compromís afirma que l’activitat d’esta mercantil “no s’està finançada pels ingressos del mercat sinó de la pròpia facturació a l’ajuntament, amb la qual cosa el seu deute s’hauria de computar dins del perímetre de consolidació financera de l’Ajuntament de Torrent”.

Compromís explica que representa uns 2’5 milions d’euros “que aproximadament haurien d’incrementar el deute financer de l’ajuntament i no se li computen al quedar fora del perímetre al qual s’al·ludix. No ho diguem nosaltres, ho diu l’article 4 del Reial Decret 1463/2007 que desenvolupa la Llei 18/2001 d’Estabilitat Pressupostària aplicable a les Entitats Locals de l’Estat”, segons denuncia el portaveu Pau Alabajos en la seua intervenció plenària prèvia a la votació final.

El portaveu de Compromís va explicar que amb motiu de corregir esta anòmala situació el seu grup municipal havia presentat, uns dies abans, una moció perquè es reclassifique la situació de Nous Espais i així el seu deute començà comptar dins del perímetre total de l’Ajuntament.

Per això, segons explica Alabajos, “no votem en contra d’este Compte General perquè si, sinó que oferim una solució que esperem que tinga el suport tots els grups municipals quan arribe el moment de la seua aprovació”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.