Compromís vol que Torrent siga la primera ciutat de l’Estat en utilitzar Youtube per a retransmetre els plens

2
268

 

Torrent. Ajuntament de Torrent. Detalle fachada

Compromís per Torrent ha presentat una moció davant el Ple de l’Ajuntament per a abordar tant la transparència com la participació ciutadana de les sessions. A més tractarà la problemàtica dels horaris dels plens que “en algunes ocasions acaben ben entrada la nit i fan difícil la conciliació familiar amb la presència i participació en la vida política de la nostra ciutat”, segons afirma Víctor Medina, regidor de la formació valencianista.

Així, la proposta suposarà retransmetre a través de la coneguda xarxa Youtube les sessions plenàries en directe. “Hem de fer més fàcil l’accés al màxim òrgan de decisió de l’Ajuntament, modernitzant-nos i posant damunt de la taula mesures que mai altre municipi de l’Estat ha posat encara en marxa”, referint-se que de ser aprovada la moció de Compromís, Torrent seria la primera ciutat de l’Estat en utilitzar Youtube per a retransmetre els plens.

Segons Medina “aquesta és segurament una de les mocions més fermes en matèria de transparència i participació ciutadana dins de la Casa consistorial”, en referència a la proposta de crear la figura simbòlica de “l’escó 26”. “Quan la ciutadania intervé en els plens la seua veu no queda enregistrada al no facilitar-se-li l’ús de cap micròfon; per això nosaltres proposem que facen ús d’un dels micros del Saló de Plens habilitat per als regidors, acceptant voluntàriament seure’s amb nosaltres durant la seua intervenció com un regidor més”.

2 Comentarios

 1. Hola,
  mi nombre es Rafael Bazán y soy Regidor de Participación, Transparencia, Bien común y Nuevas tecnologías del ayuntamiento de Museros ( Horta Nord)
  He leido esta noticia y querría rectificarles un asunto.
  Ya no es posible que Torrent sea la primera ciudad de España en emitir sus plenos en directo por youtube debido a que en nuestro ayuntamiento ya retrasmitimos a través de youtube nuestro primer pleno y tras los últimos ajustes estamos en disposición de emitir los plenos y otros eventos municipales de interés a través de este medio.
  Nos gustaría, si así lo consideran, que rectificasen este punto y no tendríamos inconveniente en concederles una entrevista para explicarles como lo hemos hecho.

  Un cordial saludo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.