Compromís per Meliana celebra el 4t Passeig per l'Horta

785

El col·lectiu de Compromís per Meliana ha organitzat per aquest diumenge, 8 de maig, el 4t Passeig per l'Horta que consisteix en recòrrer els camins i sendes del terme de Meliana. Aquesta cita, que es celebra cada dos anys, ha comptat amb la presència del diputat nacional Joan Baldoví.

4tPasseigHorta080516aEn aquest recorregut tots els participants han passejat per alguns dels trams de l'Anell Verd metropolità, la via verda que envoltarà l'àrea metropolitana de València i que al nord es tancarà pel terme de Meliana. També s'arribà a la platja, inclosa dins del Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), un dels onze punts d'especial interès i protecció de tot el litoral valencià. A més, tot el recorregut discorre per l'horta, inclosa dins del Pla d'Acció Territorial de l'Horta presentat fa unes setmanes a Almàssera.


Concretament, es tracta d'una activitat lúdica i reivindicativa oberta a tot el poble de Meliana i a tota la comarca que s'inicià a les 9.00 h des de la plaça Major del poble amb un traçat de 9, 5 km. A la convocatòria va participar el diputat al Congrés Joan Baldoví a més de l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, i altres regidors i regidores de Meliana, Vinalesa, Massalfassar o Foios.

Com explica l'alcalde de Meliana, Josep Riera, "enguany la cita ha tingut un simbolisme especial, ja que el recorregut passa per tres zones del nostre terme directament implicades en diferents plans i projectes impulsats per la Generalitat dins del marc del Govern del Botànic, que s'aniran desplegant al llarg de la legislatura".

No obstant això, també ha recordat una reivindicació històrica d’esta comarca, “l’oposició a la muralla de l’AVE per l’horta, un traçat que el Govern d’Espanya té projectat des de fa anys travessant una part important de les terres més productives de l’horta litoral”.

En este sentit, el diputat Baldoví ha destacat “la importància que els valencians i les valencianes tinguem una veu potent i nítida a Madrid, al parlament i al Senat espanyols, on es decidixen aspectes fonamentals per al futur del nostre autogovern i del benestar del poble valencià, aspectes tan importants com ara un finançament just o les inversions i les infraestructures que el país necessita per a vertebrar el territori i per a l’impuls econòmic i el canvi productiu”.

La necessitat d’esta veu i d’este pes polític valencià ha sigut molt evident en esta última legislatura fallida en què, almenys, Compromís ha aconseguit que es parle dels problemes reals dels valencians i les valencianes. Un pes que, segons Baldoví, “caldria augmentar i consolidar en les pròximes eleccions de juny sumant més forces al canvi valencià”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.