Compromís per Foios demana que cesse el gerent de FGV pel canvi d’horaris

0
111

El grup municipal de Compromís per Foios ha presentat una moció demanant a la consellera de Transport, Isabel Bonig, que cesse el gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana “pel perjudici que ha ocasionat als usuaris el canvi d’horaris d’aquest mitjà de transport”.

Segons expliquen des de la formació política, “estos canvis es produïren l’estiu passat, durant el 9 d’Octubre i les festes de Nadal. Enguany i sense atendre les queixes dels usuaris FGV ha tornat a canviar els horaris”.

El motiu del canvi és perquè la freqüència de pas s’adequa al curs escolar però en Compromís consideren que este canvi que consisteix a alterar els horaris de circulació “afecta greument als ciutadans que fan ús del metro per al seu desplaçament i des de la direcció de l’empresa no s’ha fet una valoració del greu perjudici que ha ocasionat als ciutadans. És més , en cap moment s’han donat les dades per a prendre esta mesura. Una vegada més assistim al maltractament del ciutadà”.

Segons el grup de l’oposició, este horari ocasiona un “greu trastorn” als ciutadans que es desplacen a primeres hores del matí per anar al seu lloc de treball ja que la freqüència de pas a primeres hores del matí és de 40 minuts. “Esta mesura està presa només amb criteris de retallar els serveis públics sense tenir present les necessitats dels usuaris que es desplacen als seus llocs de treball o a realitzar gestions, com en el cas de la nostra població pot ser acudir a les citacions de l’Hospital Clínic”, aclaren des de Compromís.

“A més aquesta decisió manifesta una falta de sensibilitat en aquests moments de crisi econòmica, perquè el metro és un sistema públic de transport i clarament ha de ser econòmic, però no es pot anar en contra de les economies familiars”, critiquen des de Compromís al temps que demanen una proposta de mobilitat comarcal que organitze de manera integral tot el transport públic.

“No entenem que a hores d’ara no hi haja un pla de mobilitat de tota l’àrea metropolitana, la comarca de l’Horta i la ciutat de València, que contemple un foment de l’ús del transport públic i una revisió de les tarifes, que en estos moments són molt cares. Pensem que la política d’estalvi no pot estar pensada només des d’una empresa, ha de ser la Generalitat Valenciana i la Conselleria d’Infraestructures Territori i Medi Ambient qui té la responsabilitat de fer una proposta”, conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.