Compromís denuncia que l’Ajuntament de Torrent perd més de 70.000 euros en subvencions de polítiques d’igualtat

803

Compromís per Torrent ha denunciat que l’ajuntament ha tingut que retornar 70.720 euros de la subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la contractació d’agents d’igualtat, segons la regidora de Compromís, Carme Silla.

La formació nacionalista ha explicat que “ja en 2017 Torrent va perdre 15.000€ destinats a la contractació d’un agent d’igualtat a mitja jornada, en 2018 la subvenció per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va ser de 33.400€ per la contractació d’una agent a jornada completa. Ara publiquen uns decrets que diuen que han de tornar més de 70000€ de subvenció. Un any més s’ha deixa’t perdre una oportunitat d’or per fer polítiques d’igualtat en la ciutat”.

Silla ha explicat que la conselleria de Polítiques Inclusives “porta des del 2017 subvencionant la contractació d’agents d’igualtat, personal que podria prestar tant l’assessorament com l’atenció i l’acompanyament necessaris a les dones”.

Per a la vice-portaveu de Compromís “portem una gran quantitat de promeses incomplides per part del govern de Ros als últims cinc anys. Encara estem esperant la contractació de l'agent, la creació del Pla d’Igualtat del personal de l'Administració Local, la creació del Pla d'Igualtat de la ciutat de Torrent (que regularia de manera integral tots els aspectes a la nostra ciutat) i la creació del Consell de les Dones”.

Silla ha explicat que va “ser el propi PSPV el que fa dos anys va presentar al ple una moció instant-se a si mateix a realitzar l’esmentat pla, així com un protocol contra l’assetjament sexual que tampoc no s’ha materialitzat”.

Compromís recorda que l’Ajuntament de Torrent porta 13 anys sense aprovar el Pla d’Igualtat, requerit per la Llei Orgànica 3/2007. Silla ha recordat que esta norma és d’obligat compliment per a les empreses o administracions públiques amb més de 250 treballadors i treballadores i  obliga a la posada en marxa de l’esmentat pla d’igualtat laboral entre dones i homes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.