Compromís Burjassot critica la celebració d’actes pirotècnics prop del monument de Les Sitges

599

El passat diumenge 30 de setembre, amb motiu de la celebració del dia de la Mare de Déu de la Cabeça, patrona de Burjassot, a la plaça de l’Ajuntament es van disparar dos castells de focs artificials, el primer d’ells de bastant intensitat, fet que Compromís considera “una amenaça al monument de les Sitges”.

patio de los silosDes de Compromís Burjassot han mostrat la seua preocupació respecte a la celebració d’espectacles pirotècnics en zones properes al monument de les Sitges. “Considerem que aquest tipus d’activitats són una amenaça per al nostre monument centenari, que actualment es troba en un estat de vulnerabilitat després del despreniment d’una part del mur que l’envolta”, expliquen.

El grup municipal Compromís s’ha mostrat contrari a la disparada de qualsevol espectacle pirotècnic o celebració en el pati de les Sitges, així com en els voltants del monument. “Així ho anem advertint des de l’any 2006 i així ho vam advertir recentment als nostres socis de govern després de la caiguda d’una part del mur, davant el perill que pot suposar per als ciments del monument. Una vegada més, i després dels fets esdevinguts en el dia d’ahir, demanem que no es realitze cap activitat d’aquestes característiques al seu voltant”, han declarat.

Són diverses les demandes que des de Compromís han traslladat als seus socis de govern per millorar la conservació i els usos de les Sitges. “Fa unes setmanes sol·licitàrem la retirada de les places d’aparcament reservades per a autoritats situades als peus del pati. D’altra banda, des de Compromís demanem que tot el perímetre que envolta les Sitges estiga lliure de trànsit rodat. La seua conversió en espai per a vianants contribuiria a crear un ambient més respectuós amb l’entorn del monument”, conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.