Agrupacions de 4 comunitats autònomes, al II Certamen de bandes de Música Vila de Catarroja

650

La Associación banda de Música de Calasparra, la Societat Musical ‘La Constància’ de Moixent i el Centre Musical Instructiu de Yátova seran les bandes que participaran en el II Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja, que se celebrarà el pròxim 30 d’octubre al Teatre Auditori de la localitat.

Catarroja. Certamen de bandes Vila de Catarroja

Hui s’ha celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament el sorteig per a decidir quines agrupacions competirán en la prova de caràcter estatal a la qual s’han presentat 8 agrupacions de 4 comunitats autònomes diferents.

En concret, s’han inscrit la Societat Musical 'La Constància' de Moixent, la Banda Municipal Olcadia, de Ocaña (Toledo), el Centro Instructivo Musical 'Santa Cecilia' de Yátova, la Asociación Banda de Música de Calasparra (Murcia), la Societat Filarmònica Unió Musical d’Agost, la Societat Artístico-Musical Picassent, la Asociación Músico-Cultural de Concierto Joaquín Turina, de Estepa (Sevilla) i la Unión Musical Cartagonova, de Cartagena (Murcia), que serà la primera suplent.

Per segon any consecutiu el Teatre Auditori de la localitat acollirà les actuacions de tres agrupacions d’àmbit estatal i una convidada, en este cas la Unió Musical de Catarroja. És la primera edició en la qual es presenten agrupacions de fora de la Comunitat Valenciana, el que situa el nom de Catarroja en el pannora musical estatal, al nivel dels millors festivals del país.

Les bandes hauran d’interpretar una obra obligada “Divertiment per a banda” del compositor catarrogí Francisco A. Bort Ramón, un pasdoble de presentació d’un autor catarrogí i una peça de lliure elecció.  Prèviament al concert hi haurà una desfilada no puntuable per l’avinguda de la Diputació que acabarà al TAC.

Per a l’organització del certamen s’ha constituït un comité d’assessorament format per professionals de prestigi. L’integren Francisco Salanova, Lluís Marzal, Pasqual Peris i Santiago Marzal. El jurat estarà format per Francisco A. Bort Ramón, Pablo Sánchez Torrella I Beatriz Fernández Aucejo, tots ells músics de reconeguda trajectòria.

El concurs té una important dotació econòmica. El primer premi serà de 6000 euros, el segon de 3500 i el tercer de 2000. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura,  pretén potenciar el paper de les societats musicals com un del nexes vertebradors de la nostra societat i cultura, i situar el nom de Catarroja com un dels referents de la música a nivel estatal. De fet, la localitat compta amb una llarga trajectòria musical, amb agrupacions musicals,   compositors i instrumentistes destacats que han divulgat el nom del poble en els àmbits més prestigiosos arreu del món.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.