Catarroja neteja les séquies i prepara la població per a les pluges de la tardor

0
210

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d’Agricultura, està realitzant actuacions per a preparar la població en previsió de les pluges de la tardor. A través del programa de contractació SEPE, 7 treballadors han netejat durant el mes d’agost dues séquies de desaigüe, en concret la séquia de la Rambleta i la de l’Alter. Estes canalitzacions són dos punts importants per a conduir l’aigua de pluja fora del poble.

Catarroja. neteja barrancs

També s’estan netejant els imbornals i el clavegueram de diversos carrers de la població, entre ells els de l’Avinguda de Jaume I, a través del programa municipal Carrer a Carrer.

Altra de les actuacions que s’han realitzat és la renovació de rétols que indiquen les zones inundables. Al túnel que travessa la pista de Silla (V-31) en direcció al Port de Catarroja s’ha instal·lat un nou rétol per a advertir que es tracta d’un punt on s’acumula l’aigua.

D’altra banda, l’equip de Govern municipal ha adjudicat el passat mes de juliol, la redacció del Pla Territorial Municipal d’Emergències i Pla d’Actuació Municipal davant del Risc d’Inundacions.

L’equip de govern es va trobar amb un Pla Municipal caducat, que incomplia la normativa vigent i que tenia més de vint anys.

El Pla Territorial Municipal persegueix la màxima protecció per a les persones, el medi ambient i els béns, que puguen resultar afectats en qualsevol situació d’emergència i ha d’oferir resposta als riscos genèrics i actuar com complementari de qualsevol Pla d’actuació específic.

Els plans desenvoluparan l’estructura organitzativa i l’operativitat per a la intervenció en emergències del municipi; determinaran els elements vulnerables en funció de l’anàlisi del risc i els nivells del mateix en les distintes zones del terme municipal i delimitar les àrees segons possibles requeriments d’intervenció; especificaran els procediments d’informació i alerta a la población i desenrotllaran el catàleg dels mitjans i recursos disponibles en el municipi, així com els mecanismes per a la seua permanent actualització.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here