Catarroja neteja el solar del futur parc arqueològic de la Vil·la Romana

5 lecturas

L’Ajuntament de Catarroja ha netejat el solar on estan ubicades les restes arqueològiques de la Vil·la Romana. Després de sol·licitar els permisos corresponents a la direcció general de Cultura i Patrimoni i que el consistori s’haja fet càrrec de la supervisió arqueològica dels treballs, s’ha procedit a deixar en condicions de salubritat i higiene la zona, en les proximitats de la qual hi ha un centre educatiu.

Catarroja. Vila Romana

Així mateix, la regidoria de Parcs i Jardins i Neteja Viària, ha efectuat la neteja amb productes que no són nocius per a la colònia controlada de gats que hi ha al solar.

Les actuacions pretenen mantindre esta parcel·la de 8000 metres quadrats en les millors condicions fins que es pose en marxa el projecte de creació d’un parc arqueològic amb les restes de la Vil·la Romana que estan soterrades en el solar.

Per a a dur endavant este projecte, l’Ajuntament té previst realizar una consulta ciutadana perquè els veïns i veïnes puguen decidir entre les diferents opcions possibles, entre elles, descobrir de nou les restes arqueològiques, construir un centre d’interpretació o altres possibilitats que plantegen els especialistes. Segon ha explicat el consistori, el procés estarà supervisat pels criteris dels arqueòlegs que assessoran el consistori a l’hora de dur endavant el projecte.

Les restes foren descobertes en 2008 i pertanyen a una Vila Romana rústica del segle I abans de Crist on es produïen àmfores per a comercialitzar-les i on també hi havia diferents dependències per a conservar oli i vi. A les excavacions també es van descobrir un esquelet humà, una bassa i un forn.

Algunes de les peces més interessants trobades en les diferents campanyes s’hi troben dipositades al Museu Prehistòric de València. L’Ajuntament de Catarroja no destacrta en un futur poder custodiar-les per a poder exhibir-les i posar en valor eixa part de la historia local.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.