Campanya nadalenca pel valencià ‘A Xirivella, per Nadal i Reis mengem casca i tortell’

1053

L’Ajuntament de Xirivella, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha posat en marxa una campanya per a les festes de Nadal amb l’objectiu de mantindre les tradicions i promoure els dolços típics valencians d’esta època nadalenca: el tortell de Reis i la casca.

La campanya té com a lema Per Nadal i Reis, menja casca i tortell i va adreçada a tots els forns del municipi. S’ha dissenyat un cartell amb els dibuixos i ingredients d’estos dolços perquè es pengen en els aparadors dels forns i, així, fer-ne difusió.

A més, a l’interior del tortell de Reis hi haurà una targeta amb l’explicació de l’origen d’este dolç per a col·locar-la en les caixes dels tortells que elaboren per a estes festes.

D’altra banda, l’Ajuntament enviarà, com és tradició, a totes les escoles del municipi, una carta per a enviar als Reis Mags d’Orient. La carta es pot adornar amb uns adhesius amb el nom de joguets típics. D’esta manera, s’intenta que els menuts i menudes puguen escriure a ses Majestats els seus desitjos en la nostra llengua.

La regidora de Promoció Lingüística, Encarna Martí, espera que esta iniciativa siga un èxit. “Des de l’Ajuntament tenim com a propòsit promocionar el valencià i ajudar al xicotet comerç local, que manté un contacte directe amb els clients i amb el valencià com a llengua de comunicació”, ha explicat Martí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.