Educació demana més informació dels projectes del Pla Edificant a Albuixech i Torrent

0
521

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler i técnics de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’han reunit amb els responsables dels ajuntaments d’Albocàsser, Albuixech, Benicarló, Canet d’En Berenguer, Castellnovo, Onda Torreblanca, Torrent i Xeraco per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas d’Albocàsser, es valorarà l’adhesió al Pla Edificant per a la construcció d’un nou aulari en el CEIP Joan de Brusca. Pel que fa a Albuixech, es durà a terme la construcció de nou del CEIP Tomàs Albert. A Canet d’En Berenguer, es valorarà la construcció d’un nou IES a la localitat i una ampliació del CEIP Les Palmeres.

En el cas de Castellnovo, es construirà el nou aulari Navarro Reverter del CRA Palància – Espadà. Pel que fa a Onda, es constituirà una nova secció de l’IES Serra d’Espadà el curs vinent i es duran a terme altres intervencions als altres centres de la localitat.

En la reunió amb els representants de Torreblanca, s’ha acordat realitzar una ampliació i diverses actuacions de millora a l’IES El Prat. A Torrent s’ha acordat l’ampliació i diverses millores al CEIP Lope de Vega i també altres intervencions de millora al CEIP Sant Pasqual i a altres centres de la localitat. A més, es valorarà l’adhesió al Pla Edificant de l’IES Tirant Lo Blanch i l’IES Perenxisa, una vegada el consistori aporte un informe als tècnics de la Conselleria. Finalment, pel que fa a Xeraco, es farà una adequació i diverses actuacions de millora al CEIP Joanot Martorell.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

El pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here