Burjassot acollirà la presentació de ‘La política lingüística al País Valencià’

108

L’ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe, amb la col•laboració de l’Oficina de Promoció del Valencià de Burjassot i l’Ajuntament d’aquest poble de l’Horta Nord, presentaran el pròxim divendres, 3 de febrer, el primer quadern Demos, dedicat a l’anàlisi de la política lingüística valenciana. Serà a les 19 hores, a la Casa de la Cultura.

La política lingüística al País Valencià. Del conflicte a la gestió responsable, obra de Susanna Pardines i Nathalie Torres, sòcies de l’entitat, és el primer quadern d’una col•lecció editada per la Fundació Nexe i dirigida per Vicent Flor. Tots ells participaran en la presentació de divendres, en què també estarà present Jordi Sebastià, l’alcalde de Burjassot.

Aquest treball, presentat el novembre passat a l’Octubre CCC en el marc de la XXI Universitat del Tirant, aborda la qüestió lingüística valenciana des d’una perspectiva crítica amb les polítiques dutes a terme pels successius governs autonòmics, i insisteix en la necessitat de posar en pràctica noves polítiques lingüístiques que deixen enrere l’enfrontament i cerquen el benestar dels valencianoparlants.

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col•lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. El primer número ja està disponible en paper i en pdf, al web www.fundacionexe.org. El segon número, que apareixerà pròximament, estarà dedicat al finançament autonòmic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.