BLOC Compromís de Vinalesa demanarà la creació d’un reglament de normalització lingüística

461

Vinalesa. Vista aerea

BLOC Compromís de Vinalesa demanarà la creació d’un reglament de normalització lingüística com tenen, des de fa anys, altres ajuntaments de la comarca com el de Museros o el de Meliana.

La proposta de BLOC Compromís de Vinalesa ja estigué damunt de la seua taula fa un any per la necessitat d’impulsar la redacció d’un reglament de normalització lingüística.

“Però, després de valorar-ho, decidírem no presentar la proposta al ple perquè no s’aprofitara per crear conflicte d’una qüestió que a Vinalesa està prou normalitzada, en part, per l’aposta pel valencià que ha fet l’Ajuntament en l’àmbit comunicatiu”, segons explica aquesta formació política.

La falta de normalitat del valencià en la comunicació interna de l’Ajuntament, la falta de normativització i l’absència de les actes dels plens i del PASIV en valencià han propiciat la presentació d’aquesta moció.

Per al Bloc, “tampoc veiem que es complisquen uns mínims de normativització. Un exemple cridaner són els senyals que han col·locat pel poble durant aquest any. No són errors derivats del parlar de Vinalesa, sinó de la falta de prestigi del valencià que porta a què els responsables d’instal·lar els senyals no es preocupen que estiga ben escrit. Una altra qüestió que crida l’atenció, és el manteniment d’un bilingüisme absurd en determinats senyals”.

Davant d’aquesta situació, Bloc Compromís per Vinalesa plantejara en forma de moció una proposta d’acord perquè Vinalesa redacte un reglament de normalització lingüística com tenen, des de fa anys, altres ajuntaments de la comarca com el de Museros o el de Meliana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.