Benetússer organitza la seua primera Setmana de la Memòria Històrica

611

L’Ajuntament de Benetússer organitza, de l’11 al 15 d’abril al Centre Cultural El Molí, la primera edició de la Setmana de la Memòria Històrica. Benetússer es distingeix d’altres municipis valencians o de l’Estat Espanyol perquè ni durant la Guerra Civil i després, durant la postguerra, cap veí va ser empresonat ni executat per cap dels bàndols enfrontats.


es activitats programades durant esta Setmana de Memòria Històrica, són un intent d’unificar homenatges i records amb l’objectiu de fomentar l’esperit  de concòrdia, de respecte al pluralisme i a la defensa pacífica de totes les idees.

Així, el dimecres 11 a les 18.00 h en el Centre Cultural El Molí, es projectarà el documental “Espias en la Arena”, un thriller documental que relata la història inèdita d’un grup d’espanyols exiliats al servei de l’exèrcit dels EEUU, protagonistes de missions d’espionatge que tingueren Espanya com a objectiu durant la Segona Guerra Mundial.

El dijous 12 a les 20.00 h,es presentarà un espectacle de Xavi Castillo que versarà sobre l’actualitat dels nostres iaios.

El divendres 13 a les 20.00h,arribarà el teatre de “Punto G” amb “Vives” que és, essencialment, una peça teatral a tres temps que reflexiona sobre les càrregues de la policia a l’Institut Lluís Vives en l’any 2012; època coneguda com la “primaveravalenciana”. També es reflexionarà sobre alguns aspectes del gran humanista valencià del segle XVI, Lluís Vives.

 El dissabte 14 a les 20.30 h, es farà un concert titulat “Canta contra l’oblit” d’Isabel Julve.

Com a colofó de la Setmana, el diumenge dia 15 a les 20 h, hi ha organitzada una xarrada col·loqui sobre “La infantessa republicana a València. Les colònies escolars” que es complementarà amb la projecció d’un documental sobre este tema.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.