Alboraia hauria d’abonar més de 3 milions d’euros si perd els 5 judicis pendents amb diversos proveïdors

0
44
Bankia

L’aparició de factures sense pagar, un deute galopant i els judicis que alguns proveïdors que estan guanyant a l’Ajuntament d’Alboraia “poden provocar que els veïns i veïnes d’Alboraia van a tindre menys serveis els pròxims anys”, segons la portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alboraia i regidora de Cultura, Joventut i Festes, Àngels Belloch.
Durant la última setmana, segons Belloch, “s’ha fet públics alguns d’aquets deutes per sentència judicial, com ara un per valor de 1.666.031, 50 euros, aproximadament; i un altre, que li costarà a l’ajuntament 435.201, 84 euros, més costes judicials, els dos amb sentència ferma. També hi ha la reclamació d’una entitat per valor de 659.645, 27 euros de deute i els interessos de demora derivats (111.000 euros); o la reclamació judicial d’una empresa constructora que vol cobrar els 184.319, 37 euros per la construcció d’unes obres annexes al Poliesportiu municipal al nucli d’Alboraia. Una cinquena empresa ha demanat via judicial els 183.737, 85 euros que li deu l’Ajuntament d’Alboraia pel servei de neteja i manteniment de les zones ajardinades de Patacona”. En total 3.071.000 euros.

“La suma d’aquests impagaments, i inversions ruïnoses durant la passada legislatura, podria obligar a vendre part del patrimoni municipal per a poder pagar”, diu Belloch, ja que les conseqüències podrien ser multes coercitives a l’Ajuntament d’Alboraia o inclús responsabilitats penals cas de no pagar.

La portaveu de Compromís destaca els esforços de contenció de la despesa que s’està fent per tal de mantindre els serveis que actualment presta l’Ajuntament. No obstant, “la falta de recursos, el pagament d’imprevistos com les sentències, i aquelles despeses que ja va comprometre el PP durant els anys que ha governat, està obligant a posposar la posada en marxa de nous servicis i propostes”.

“Ens agradaria que els veïns i veïnes que han votat al Partit Popular i coneixen la seua gestió, demanaren explicacions als regidors que durant els últims 12 anys han gestionat l’Ajuntament. Molta gent està patint ara les conseqüències d’una gestió irresponsable i roí que hauran de pagar els nostres nets”, ha dit Belloch.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here