Alaquàs festeja el XV aniversari de la recuperació del Castell mentres prepara per a la festa del centenari

1440

Com cada mes de febrer, Alaquàs es prepara per a celebrar l’aniversari de l’obertura del Castell d’Alaquàs, una fita històrica que va suposar la recuperació d’aquest emblemàtic monument com un extraordinai espai públic al servei dels seus veïns i veïnes.

Enguany se celebra que un 28 de febrer de fa 15 anys el monument va ser obert al públic i per això, l’Ajuntament d’Alaquàs ha preparat una programació per a tots els públics per als dies 23 i 24 de febrer.

La celebració és enguany més especial donat que el Castell commemorarà el proper 21 d’abril de 2018 el Centenari de la declaració del Castell com a Monument Històric Artístic Nacional. Per això, l’Ajuntament aprofitarà les celebracions d’aquest aniversari per anunciar públicament les activitats previstes per tal de deixar constància d’aquesta efemèride.

El divendres 23 de de febrer a les 20 hores tindrà lloc l’acte central en el qual es presentaran les activitats. L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor de Cultura, Toni Saura, donaran a conèixer públicament totes les gestions realitzades amb motiu del Centenari així com el treball realitzat per la comissió consultiva. En l’acte s’anunciaran les activitats previstes i totes les propostes realitzades.

Les celebracions continuaran el dissabte 24 de febrer amb una gran festa infantil. Des de les 11 hores fins les 14 hores, el Castell d’Alaquàs s’omplirà de diversió i aprenentatge gràcies als tallers infantils que l’Ajuntament ha preparat. A les 12 hores, tindrà lloc un espectacle infantil a càrrec de la companyia teatral Rodamons Teatre.

Presentació de les activitats del Centenari

L’acte central de les celebracions tindrà lloc el 21 d’abril, data de commemoració. L’Ajuntament d’Alaquàs està preparant un acte especial per tal que la ciutadania se senta protagonista i celebre aquesta Centenari com a seu.

Però, abans i després d’aquesta data, el Castell d’Alaquàs s’omplirà d’una àmplia programació, sent escenari central d’una gran quantitat d’actes culturals i socials previstos per institucions públiques, organismes, entitats i associacions que s’han implicat de manera activa i participativa en aquesta efemèride.

El Centenari de la declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic Nacional és una efemèride fonamental en la història local del municipi que va a permetre recuperar la memòria sobre els últims cent anys del monument i assentar les bases per a projectar el futur del Castell i d’Alaquàs.

El passat 15 de juny, l’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar un acte públic per convidar a la ciutadania a sumar-se a les celebracions i participar activament. Més de cinquanta col·lectius culturals, festius, socials i esportius van estar presents en la cita convocada per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de presentar el Centenari i convidar a la ciutadania a sumar-se de manera activa després de la creació d’una comissió assessora integrada per les principals entitats culturals i patrimonials.

En l’acte, l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada dels portaveus municipals i per l’investigador local, Rafa Roca, va llegir el manifest aprovat pel Ple de la Corporació Municipal per tal d‘iniciar el procés de celebració d’aquesta efemèride que s’iniciarà el 21 d’abril de 2018 i es perllongarà fins el 28 de febrer de 2019. Una Declaració Institucional que suposa el començament del camí i el punt de partida de les celebracions d’aquest Centenari.

A partir d’ací, la comissió consultiva ve treballant intensament en l’elaboració d’aquesta programació que es donarà a conèixer el proper divendres 23 de febrer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.