Alaquàs celebra el Dia de l’Arbre amb una ruta en bici i activitats mediambientals

507

dia de l'arbre AlaquàsUn matí mediambiental el del dissabte 5 de març al municipi d’Alaquàs. Com a colofó a la Setmana del Medi Ambient organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs, els Horts Urbans i voltants van ser l’escenari de la celebració del Dia de l’Arbre, acte central d’aquesta campanya organitzada per conscienciar la ciutadania de la importància de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient i fer partícip a la població de les diferents activitats.

Les activitats es van iniciar a les 10:30 hores als Horts Urbans, des d’on va partir la ruta en bici preparada pel Club Ciclista d’Alaquàs i el Club de Triatlón Triculpelat d’Alaquàs. Xiquets, joves i adults van compartir un mateix recorregut de vora 5, 5 quilòmetres que va recórrer les diferents alqueries i pous ubicats a Alaquàs, Picanya i Xirivella.

Després de la ruta es van iniciar el Mercat-Fira del MA i agricultura ecològica i els tallers als mateixos Horts Urbans. Els xiquets i xiquetes van aprendre per exemple a construir caixes nius i hotels d’’insectes, van realitzar també activitats de globoflèxia i de plantes medicinals. Tot gràcies a la col·laboració de les entitats participants: Associació Valenciana d’Estudiants i Professioanls del Medi Ambient AVEPMA, el Taller d’Ocupació “Els nostres espais, la nostra gent” del Centre de Formació Francesc Ferrer Martí, Impuls Econòmic Local, l’Agrupament Escolta Pas de Pi, Seo Birdlife, el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, Sauqala i els Corresponsals Juvenils.

A les 12 hores hi va haver una plantació d’arbres fruiters i plantes útils per als horts. Per la vesprada, a les 18:30 va tindre lloc la conferència “Sols amb l’esquerra no arriba per salvar el planeta” del doctor Emilio Luque.

Amb totes aquestes activitats finalitzava la Setmana del Medi Ambient d’Alaquàs celebrada entre el 29 de febrer al 5 de març per reforçar les polítiques mediambientals posades en marxa per l’Ajuntament durant els últims anys amb l’objectiu de construir una ciutat més neta i respectuosa.

Missatges envaeixen Alaquàs

Una de les iniciatives més innovadores ha estat la de convidar a la ciutadania a reciclar, reutilitzar i reduir a través de missatges evocadors pels carrers d’Alaquàs. Desenes de frases pintades als carrers i als pasos de vianants recorden als veïns i veïnes la importància del respecte al medi ambient. Una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració del Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs, que ha participat en la redacció dels missatges.

Al llarg de tota la setmana han tingut lloc tot tipus d’activitats formatives i tallers per als diferents col·legis d’Alaquàs així com també un Joc de Rol per als joves en el que han participat la Casa de Joventut Sauqala i els Corresponsals Juvenils. Ha hagut també un taller de cosmètica natural i diverses conferències sobre la millora del medi ambient a càrrec d’AVEPMA i sobre la importància de posar en marxa accions per a un municipi sostenible a càrrec del Regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament d’Alaquàs, Juan Antonio Oñate i de la Regidora de Joventut, Diana Muñoz.

En les xerrades s’ha parlat també de ciència i docència a Amèrica Central, a càrrec de la doctora Carmen Rojo, sobre control biològic de plagues als horts urbans a càrrec de José Argente, sobre cultivar salut a càrrec de Mariano Bueno, sobre projectes d’horts urbans a càrrec del tècnic Lluís Planells i sobre arbres monumentals, xerrada impartida per José Moya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.