Alaquàs implanta l’administració electrònica per agilitzar els tràmits i millorar la comunicació amb la ciutadania

722

L’Ajuntament d’Alaquàs és ja una administració electrònica. Ja ha començat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana la primera fase d’aquesta implantació amb la posada en marxa del nou registre d’entrada i eixides així com d’una nova seu electrònica a la plana web municipal on es poden iniciar tràmits de manera electrònica les 24 hores del dia.

L’objectiu del projecte que ara s’inicia és convertir l’Ajuntament d’Alaquàs en una administració sense paper basada en un funcionament electrònic que millore la comunicació amb la ciutadania, agilitze els tràmits, afavoreixca la transparència i estalvie despeses innecessàries en paper.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, i el regidor de Modernització de l’Administració, Toni Saura, han presentat aquests dies el projecte a les i els treballadors de l’Ajuntament per explicar-los el seu objectiu i funcionament. La primera edil els ha demanat col·laboració per a dur a terme aquest canvi en la manera de treballar amb la millor qualitat possible i ha recordat que l’Ajuntament d’Alaquàs ha apostat des de sempre per a una administració oberta i moderna i adaptada a les necessitats de la ciutadania.

Els avantatges de convertir l’Ajuntament en una seu electrònica són molts ja que gràcies a aquesta conversió es permetrà crear un gestor d’expedients únic per a tot l’Ajuntament amb digitalització certificada. Açò suposa que la via de comunicació establerta entre el Consistori i la ciutadania serà molt més àgil i ràpida i s’evitaran desplaçaments innecessaris a les i els veïns.

Tots els departaments municipals estaran connectats de manera directa a través d’un mateix gestor, la qual cosa augmentarà l’interoperativitat i facilitarà que els tràmits es realitzen de manera més eficaç i ràpida. Aquest fet suposa també un estalvi important en tràmits burocràtics i en despesa de paper ja que una vegada s’haja implantat, abans de l’estiu, tot el sistema no s’emetrà la documentació en paper.

Donada la complexitat d’aquest canvi de treball i per facilitar l’adaptació de les treballadores i els treballadors municipals a aquesta conversió, la plataforma electrònica s’anirà implantant en fases i per departaments. A més, rebran cursos de formació per conèixer la nova dinàmica de treball i els seu funcionament.

Al llarg dels últims dies ha hagut ja una presa de contacte perquè les persones que treballen a l’Ajuntament es vagen familiaritzant. El passat mes de desembre es va iniciar la primera fase a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, el servei específic de que disposa l’Ajuntament per a l’atenció, informació i tramitació de tots els assumptes de competència municipal que planteja la ciutadania. Demà dimarts 9 de gener començarà la segona fase.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.