BLOC-Compromís per Meliana exigeix una major rebaixa de l’IBI

0
128

El Bloc-Compromís per Meliana ha assegurat que la rebaixa aprovada en el ple del dimecres del tipus impositiu de la contribució urbana (IBI) del 0’82% al 0’80% és insuficient, ja que el municipi continuarà tenint un dels IBI més alts a la comarca.

En este sentit, el portaveu valencianista, Josep Riera, ha senyalat que “municipis semblants a Meliana com ara Tavernes Blanques i Godella, que apliquen el 0, 74% i el 0, 70%, respectivament; i Museros, que aplica la revisió cadastral també des del 2004, com Meliana, i enguany mateix ha rebaixat el tipus del 0, 74% al 0, 66%”.

D’altra banda, amb la mesura imposada pel govern de l’Estat, que grava un 6% l’IBI de la majoria de les vivendes de Meliana, el portaveu ha assegurat que la realitat és que “els anys 2012 i 2013 de fet hem suportat un tipus del 0, 87%; i després de la pròrroga d’esta mesura del govern Rajoy per als anys 2014 i 2015, suportarem un tipus del 0, 85%, al nivell de fa més de 10 anys”.

Esta càrrega impositiva tan alta, segons la coalició, contrasta amb el fet de que els anys 2011 i 2012 l’Ajuntament tancara l’exercici amb superàvit, enguany amb més de 400.000 euros.

Respecte al superàvit, Compromís ha criticat que aquestos diners han servit majoritàriament per a pagar als bancs d’una manera injustificada i innecessària, ja que el deute de l’Ajuntament de Meliana és molt baix.

Així, per a Riera, “el govern del PP ha perdut una oportunitat immillorable de fer una rebaixa major i fer justícia amb els melianers i les melianares adequant la contribució a la dífícil situació econòmica per què passen moltes famílies”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here