Vila-real cel·lebra el Dia Internacional del Llibre repartint 500 llibres en agraïment a col·lectius i ciutadania

2 lecturas

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, va anunciar ahir una iniciativa per a commemorar el Dia Internacional del Llibre que permetrà, a més d'agrair a col·lectius i ciutadania el seu esforç i labor en la crisi per la pandèmia de COVID-19, posar en valor als autors i fer costat al sector cultural del municipi en un moment especialment complicat.

Atés que aquest 23 d'abril, a causa de la situació de confinament, la població tenia més dificultats per a realitzar les tradicionals compres de llibres en el comerç local ni es va poder celebrar una nova edició de la Fira del Llibre, l'equip de govern ha impulsat una commemoració alternativa; així, s'ha previst el repartiment d'al voltant de 500 publicacions algunes de les quals són exemplars editats per l'Ajuntament i unes altres s'adquiriran a autors, editors i establiments de la ciutat, que a més suposa un reconeixement a persones i col·lectius que estan patint en aquesta crisi.

"Enguany no podrem commemorar aquesta jornada com sempre però no per això deixarem de fer costat al nostre sector cultural i agrair l'esforç a la nostra societat en un moment tan difícil com aquest", ha explicat Benlloch, qui ha detallat que la iniciativa es desenvolupa a través de diferents accions. En primer lloc, ja durant el dia d'ahir es va procedir al lliurament de set lots d'11 llibres amb publicacions relacionades amb la història i la tradició locals, que es feren arribar a les cinc residències de la ciutat (residències de majors Verge de Gràcia, Domus Vi i Sant Llorenç; residència de salut mental de la Fundació Manantial i residència per a persones amb diversitat funcional psíquica), així com a l'Hospital de la Plana i al Centre de Tecnificació Esportiva, habilitat com a hospital de campanya. "Aquest lliurament volem que siga un agraïment de tota la ciutat per la immensa labor que estan realitzant en aquests moments tan difícils i una manera d'acostar-los la commemoració del Dia Internacional del Llibre a través de publicacions sobre Vila-real", ha assenyalat el primer edil.

També ahir, el mateix Benlloch ha fet lliurament d'un lot de llibres a Trinitario Cueva, el veí de la localitat de 93 anys que ha aconseguit superar el coronavirus en un gest per a "reconéixer la seua fortalesa i valentia" davant la malaltia i agrair que "públicament haja eixit a donar ànims a la ciutadania. Trinitario és un exemple de lluita i superació i li he volgut transmetre el meu agraïment perquè ell representa els valors i fortalesa dels nostres majors, als qui devem tant". L'alcalde li ha entregat el llibre sobre la història de Vila-real i també la publicació de mossén Vicent Gimeno sobre Sant Pasqual, entre altres, a més de cordonets de Sant Pasqual, una làmina de la Mare de Déu de Gràcia i unes tradicionals pilotes de frare.

Així mateix, a partir de la setmana vinent es procedirà al repartiment en els comerços del municipi de la publicació Comerços i negocis amb nostàlgia, editada per la Revista Poble en col·laboració amb l'Ajuntament, i en la qual es recull la història i els assoliments del comerç local. "Es tracta d'agrair el treball dels nostres comerciants i de posar en valor la importància de comptar amb un comerç local potent", afig l'alcalde.

A més, es crearà un banc de publicacions, format pels exemplars que ja té en la seua propietat l'Ajuntament, els que es puguen adquirir a editors o autors locals, per exemple a través de l'associació Tirant lo Groc, i uns altres que es compraran en llibreries, papereries o quioscos de la localitat. "Totes aquestes publicacions s'aniran repartint en els concursos i activitats del Pla d'iniciatives municipals COVID-19 per a premiar a la ciutadania pel seu esforç i col·laboració en aquesta crisi", conclou Benlloch.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí