Torrent plantarà 400.000 euros en monuments

702

Falten pocs dies perquè els carrers de Torrent s’engalanen amb els monuments fallers, en les primeres festes que els fallers celebraran com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Un reconeixement que ha ocasionat que les comissions treballaren de valent durant tot l’any, de manera que han aconseguit incrementar el pressupost destinat al monument i que enguany s’ha vist augmentat més de 50.000 euros respecte de l’any passat.

A més, el nombre de comissions participants en el concurs de monuments fallers que, com cada any, organitza Junta Local també ha tingut un augment de falles participants respecte de 2016. En este exercici es presenten 27 comissions de les 29 que hi ha al municipi, en comparació a l’exercici anterior quan no hi van participar sis comissions.

Les comissions es gastaran enguany un total de 398.761 euros repartits entre els monuments infantils i majors. En l’exercici passat es gastaren 268.244 euros en les falles grans, i enguany la despesa ha arribat als 307.925 euros. Els monuments infantils també han vist incrementat el seu pressupost, ja que han passat dels 75.938 euros als 90.836 euros en el present exercici.

La secció especial és la que presenta un major increment del pressupost. Pel que fa als monuments majors, s’ha passat d’un pressupost de 116.509 en el 2016 a 149.200 en 2017. Quant als infantils, s’ha passat de 33.741 euros de despesa en 2016 a 49.200 euros en 2017.

El regidor d’Activitats Lúdiques, Alfred Costa, ha destacat la importància que té l’augment del pressupost per part de les falles, així com l’increment del nombre de falles participants en comparació amb l’any passat: Enguany les falles han treballat i s’han esforçat per a aconseguir incrementar el pressupost en els monuments, en un any que ha estat marcat per la incorporació de les falles com Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, la qual cosa comporta que puguem gaudir de falles de major qualitat i on tant la població torrentina com els turistes que s’acosten a gaudir de la nostra festa gran podran admirar el bon treball i la dedicació durant tot l’exercici faller, que conclourà amb la Cremà”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.