El projecte de regeneració de l'espai urbà de Vinalesa, premiat pel Col·legi d’Arquitectes

2099

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana ha premiat l’esforç per regenerar l’espai urbà a Vinalesa. Més concretament, el projecte desenvolupat a la Unitat d’Actuació 12, amb el qual es va perllongar el carrer Carraixet i es va construir la plaça Vicent Andrés Estellés, va rebre el passat 28 de setembre un guardó atorgat per la institució en la modalitat d’Urbanisme, Disseny Urbà i Paisatge.

ayuntamiento de VinalesaEl jurat va valorar molt positivament alguns aspectes del projecte com, per exemple, que va suposar una millora molt important de la connectivitat amb les zones adjacents i que va contribuir a la millora d’una zona degradada. Precisament estos premis cada vegada primen més les operacions de regeneració i no tant les que s’executen a costa de destruir l’espai agrícola, tal com ocorria abans de l’esclat de la bambolla immobiliària. Altra de les raons per la qual s’ha concedit el premi ha estat l’excel·lent col·laboració pública i privada que va existir i que va garantir que el projecte fóra un èxit.

Óscar Terrasa Sales, l’arquitecte municipal, va ser l’encarregat de representar al poble i arreplegar el guardó, el qual es va lliurar durant la gala de la Setmana de l’Arquitectura que se celebra cada dos anys. Terrasa va agrair la decisió del jurat, sense oblidar que este premi també representava un clar homenatge a la figura de l'alcalde Julio Martínez Blat, qui amb la decisió de promoure la incorporació de la solució urbanística de la UA-12 en el Pla General, així com d’iniciar la seua programació, havia permés situar a Vinalesa a l'avantguarda de l'urbanisme regenerador de la Comunitat Valenciana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.