Paiporta vol unes Festes Populars lliures d'agressions sexistes

1649

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Paiporta ha iniciat una campanya de conscienciació contra les agressions sexistes amb motiu de les Festes Populars 2017, que s'inicien aquest dijous i es perllongaran fins al 17 d'agost. La campanya consisteix en el repartiment d'informació al respecte d'aquesta problemàtica, que està present en celebracions que impliquen l'acumulació de públic. La campanya porta com a títol No sempre és no, i també es pot seguir en xarxes socials amb l'etiqueta #tinguemlafestaenpau.

A més del cartell amb la imatge de la campanya, la regidoria d'Igualtat també repartirà en les zones on està prevista l'aglomeració de gent durant les Festes Populars informació addicional, com la definició d'agressió sexista, els recursos als quals es pot acudir en cas de patir aquest tipus de violència verbal o no verbal, i advertiments a aquelles persones que puguen arribar a agredir a altres.

La Regidoria d'Igualtat, Maribel Albalat, ha manifestat al respecte de la campanya que “cap circumstància pot disculpar una agressió sexual”. La titular de l'àrea ha afegit: “volem que totes i tots disfrutem de les festes, per això demanem respecte i tolerància zero a qualsevol comportament sexista”.

A més, el tema de les agressions sexistes ha sigut inclòs enguany per primera vegada en el Ban de Festes, publicat per l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el passat dimecres. En l'anunci, s'especifica que “les agressions contra les dones, de qualsevol edat i en qualsevol situació, a l'igual que les agressions homòfobes i transfòbiques, seran perseguides i sancionades”, i recorda que “en eixe sentit, cal respectar rigorosament la legalitat quant a igualtat i no discriminació” contemplada en l'article 14 de la Constitució Espanyola.

“Des de l'Ajuntament volem conscienciar a tota la població de la necessitat d'estar alerta davant aquesta problemàtica, i anunciar a les persones que puguen ser agredides que tenen al seu abast mecanismes per a denunciar”, ha explicat l'alcaldessa, qui ha demanat també “una atenció especial a tota la població, dones i homes, per a que estiga atenta a qualsevol tipus de comportament agressiu per motius sexistes”.

Les Festes Populars de Paiporta s'inicien aquest dijous 10 d'agost i es perllongaran fins al dia 17, l'anomenat Dia del Gos. En el programa, que inclou 57 activitats, set més que en 2016, hi ha actes de tot tipus en què la música, la gastronomia, el folclore, la tradició, els tallers i concursos tenen bona part del protagonisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.