L’esglèsia de Rocafort exposa l’obra de l’artista Ignasi Chilet

4 lecturas

L’artista plàstic Ignasi Chilet ha escollit el claustre de l’esglèsia de Rocafort com a sala d’exposicions per al seu nou treball ‘Presents’, on presenta pintures, dibuixos, gravats, objectes i la instal•lació. El seu anterior projecte, ‘Cures d’una trencadura’, va ser exposat en l’Hospital La Fe de València.

La seua obra torna ha estar inspirada en la seua biografia i, amb ‘Presents’, ha volgut homenatjar a les dones que han faltat en la novel•la familiar. Chilet ha explicat que “fa un homenatge a les dones de la família per sempre absents i per sempre presents en els afectes”.

Amb l’elecció del claustre de l’esglèsia de Rocafort, l’artista ha volgut representar metafòricament el “claustre matern, la matriu, el lloc interior on has estat gestat, sinònim del paradís perdut, a resguard del món, on trobar-se segur al marge de contingències”. Ja que, com en tots els seus treballs i d’aquesta manera, tracta d’aconseguir la relació entre contingut i continent.

L’artista ha comentat sobre la seua obra que “aquest projecte ha anat duent-me formalment cap a uns materials, objectes, usos, escenografies i formes familiars.Com si al rastrejar els sentiments haguera brollat la seua pròpia iconografia a la qual m’he lliurat sense resistències”.

D’igual manera, ha remarcat que “aquest treball de creació, amb moments durs, ha permès alguna cosa més que sobreviure al dolor per la pèrdua, en omplir l’absència amb un exercici de memòria, que deixada anar lliurement m’arrossegava cap a indrets inesperats. Aquesta rememoració del passat per atrapar-lo i fixar-lo ha estat un exercici de reconstrucció fetitxista en utilitzar l’homenatge com un intent de pagament dels deutes impagables, però també l’elaboració d’un dol, en identificar i apropiar-me de trets i valors dels avantpassats”. © / Hortanoticias

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí