El Palau de Les Arts acull la Nit de l'Economia Valenciana

824

El Palau de les Arts ha acollit hui la Nit de l’Economia Valenciana, amb la presència del rei i la reina d’Espanya, Felipe VI i Letizia Ortiz, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat, Ximo Puig. L’acte es celebrava per a premiar les empreses que han demostrat tindre un bon model de negoci, compromís social, internacionalització i innovació.

Del Consell han assistit també el conseller d’Hacienda i Model Econòmic, Vicent Soler, la de Sanitat Universal i Salud Pública, Ana Barceló, el d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la de Justícia, Administració Pública, Reformes Democrátiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo.

L’Ajuntament de València ha estat representat per la práctica totalitat de la corporació municipal, amb l’alcalde Joan Ribó i la primera intent d’alcalde, Sandra Gómez, al capdavant.

 

Ribó: “De l’economia depén el present i futur de la nostra ciutat”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat en la seua intervenció la importància de tindre una economia forta i desenvolupada per al present i futur de la ciutat. Ha reivindicat, entre altres, el Corredor Mediterrani, “perquè els beneficis de l'economia valenciana redundaran en beneficis per a tota l'economia espanyola”. Un tó reivindicatiu que l’alcalde de Valencia ja ha mostrat a l’acte del matí amb el rei Felipe VI davant, al lliurament dels Premis Rei Jaume I.

De fet, ha demanat que empresaris i administració continuen “anant de la mà” en la reivindicació d’esta infraestructura. “De l'economia depén el present i futur de la nostra ciutat. La nostra història com a ciutat ha estat lligada a l’esdevindre econòmic que tant ha influït en la configuració urbana, logística, sociològica i humana de la nostra ciutat”, ha manifestat durant el seu discurs.

Ribó ha dit “reivindicar-se com un alcalde que també prioritza el bon funcionament de l'economia: del Consistori i de la ciutat. No és possible —ha afegit— pretendre el desenvolupament d'una ciutat sense assegurar-ne el seu avenir. El nostre objectiu en arribar a l'Ajuntament, ara fa més de tres anys, va ser sanejar els seus comptes pagant l'endeutament excessiu i equilibrant el balanç, incrementant els ingressos, i alhora, congelar els impostos per a les famílies”.

En clau quasi electoral, Ribó no ha deixat passar l'ocasió per a elogiar el seu equip de govern per “haver reduït el període de pagament als proveïdors municipals dels 60 dies als poc més de dos dies en què s’estan pagant en este moment. D'esta reducció em sent especialment orgullós, d'una banda, per l'alleujament que resulta per a la tresoreria dels nostres proveïdors, sobretot per a les pimes que tenen més dificultats per a accedir al crèdit i d’un altra, per l'estalvi que ens suposa en interessos de demora”, ha agregat, en presència d'altres companys del seu equip de govern, com la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez.

 

Puig demana “màxima complicitat” entre ciència i empresa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat la "màxima complicitat" entre ciencia i empresa per a seguir profundint en un model econòmic bassat en la productivitat i en el que son claus l’obertura de mercats, la innovació, la formació i la col·laboració amb entorn social.

"Esta mateixa setmana hem conegut que la Comunitat Valenciana lidrava la reducció de l’atur i la creació d’ocupació ", ha indicat el president, qui ha advocat per “seguir circulant pel carril de la productivitat”, una via per a la que “es requereixen acords sòlids i la correcció dels desequilibris estructurals ".

En este sentit, el president ha al·ludit a la necessitat de comptar amb “una infraestructura vital, no ja per a la Comunitat i per a Espanya, sinó per a tota Europa", com és el Corredor Mediterrani, i amb una connexió tan primordial com la del Mediterrani-Cantàbric, que aquest mes exigirà la Generalitat en Bruxelles.

"Sabem que les grans infraestructures no porten la properitat, però sense elles no és possible alcançar-la ", ha assenyalat Puig, que ha indicat també que "la resposta a una crisi no és tancar fronteres alçant murs comercials o polítics ".

 

Els guardons

El lliurament de premis pròpiament dit ha tingut com a protagonistes, per una part, a l'empresari Ricardo Císcar, qui ha rebut la distinció a la trajectòria empresarial. Per altra, la empresa Cotoblau ha obtingut el premi Impuls a la Internacionalització.

Pulverizadores Fede ha rebut el guardó Innovació en l’Empresa i Smurfit Kappa Group ha obtingut la distinció a l’Empresa Extranjera.

El premi a l’Excelència del Model de Gestió Empresarial ha sigut lliurat al Grupo Istobal, mentres que Walkerpack MPL ha rebut el reconeixement com l’Empresa Socialment Compromesa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.