La segona Nit de la Ribera se celebrarà a Alzira el 28 de febrer

24

Dins de les activitats programades amb motiu de la 35 Trobada d’Escoles en Valencià, s’ha programat la celebració de la segona Nit de la Ribera, el pròxim divendres 28 de febrer a la sala Rex Natura.

A l’acte assistirà l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, la regidora d’Educació Maria Calvo, així com altres membres de la comissió de la trobada.

Es tracta d'un sopar on es reuniran representants dels centres d’ensenyament en valencià de la nostra comarca. Com en la passada edició, es retrà homenatge a les comunitats educatives i a les promocions d’alumnes que foren pioners en la implantació dels programes d’ensenyament en valencià a la Ribera.

També tindrà lloc una presentació panoràmica de la 35a trobada, que tindrà lloc a la nostra ciutat el pròxim 26 d’abril.

La 2a Nit serà una nit de retrobaments que comptarà amb actuacions en directe del pianista Roberto Capella i la cantant de jazz en valencià Cristina Velasco. L’acte estarà conduït per la periodista Elisa Moragón i Marcel Santacreu, membre de Tarumba Teatre.

Desenvolupament de l’acte:

  • Lliurament dels guardons als tallers +educatiu, +original i +reivindicatiu de la XXXIV Trobada de Carlet, patrocinats per la Mancomunitat de la Ribera Alta.
  • Acte de lliurament dels guardons d’enguany a les comunitats educatives pioneres en l’ensenyament en valencià a la Ribera.
  • Repartiment de reconeixements als/a les alumnes que han format part de les primeres promocions de l’ensenyament en valencià a les comunitats educatives d’Alzira.

Dins de les activitats portades a terme al voltant dels centres d’ensenyament en valencià, té lloc la Nit d’Escola Valenciana, a escala de tot el territori valencià, que enguany se celebrarà a Elx. A L’acte assistiran també representants de l’Ajuntament d’Alzira i de la comissió organitzadora de la Trobada 2020, entre altres, el regidor de Cultura, Alfred Aranda o la regidora d’Educació, Maria Calvo.

L’acte tindrà lloc el dissabte 22 de febrer a les 19 hores al Centre de Congressos d’Elx (el Baix Vinalopó). Es lliurarà el premi Josep Vicent Garcia a la Trajectòria Individual, el premi a l’Ús Social del Valencià i el guardó Extraordinari.

La Nit d’Escola Valenciana, amb l’esperit de reunir persones vinculades a l’Escola Valenciana així com representants institucionals, esdevé cada any una vetlada en què es lliuren els guardons de l’entitat a persones i col·lectius que treballen per la normalització de la nostra llengua en diversos àmbits.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.