La Penya El Foc 2000 celebra aquest cap de setmana la XIII edició de la Fira del Porrat d’Alaquàs

0
85

Alaquàs celebra aquest cap de setmana la tradicional Festa del Porrat. L’associació cultural Penya El Foc 2000 i l’Orde Mínima Seglar han organitzat un any més la Fira del Porrat amb diverses activitats per commemorar aquesta festa tradicional en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs.
La inauguració tindrà lloc el divendres 19 d’abril a les 21 hores de la nit. La comitiva recorrerà el recinte de la Fira ubicada al Parc del Roser i als carrers Antonia Maria de Oviedo, Vicent Andrés Estellés i passatge Amadeu Aguilar i a continuació hi haurà un vi d’honor.

La inauguració donarà pas a una completa programació en què hi haurà festa als més menuts, jocs tradicionals, sopars populars i el cuinat de les típiques calderes d’arròs amb fesols i naps per a tota la població.

La gran festa per als xiquets i xiquetes tindrà lloc el dissabte a partir de les 11:30 hores. A les 13:30 hores hi haurà una gran globotà, a les 12:45 hores tindrà lloc el lliurament de premis del XI Concurs de dibuix “Festa del Porrat” i a les 17 hores es celebrarà el XIII campionat de truc “Festa del Porrat”. A les 21:30 hores tindrà lloc el sopar popular i el lliurament de premis als guanyadors de la marató de truc.

El diumenge 21 d’abril es celebrarà el tradicional Dia de les Calderes, que seran cuinades pels membres de la Penya del Foc 2000 amb la col•laboració de la colla de cuiners de Massalfassar. Milers de racions d’arròs amb fesols i naps, plat típic de la gastronomia de l’Horta, es repartiran entre la població a partir de les 14 hores de la vesprada. Es tracta d’una de les activitats més populars que a més, compta amb una llarga tradició que va perdre’s durant molts anys però que han recuperat els actuals organitzadors amb gran èxit d’acollida.

La festa finalitzarà per la vesprada després de la tradicional missa i el novenari al que seguirà el trasllat de la imatge de Sant Francesc de Paula a la seua capella, situada al Passatge Amadeu Aguilar. A les 23 hores es realitzarà la Clausura Oficial del Porrat 2013.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.