La bandera de la Unió Europea deixarà d’onejar a l’Ajuntament de Paiporta

420

bandera unió europea paiporta (2)L’equip de Govern de Paiporta ha decidit lligar la bandera de la Unió Europea per a que no onege en senyal de repulsa de la política migratòria amb els refugiats que intenten escapar de les guerres a diferents països com Síria, Irak o Afganistan, entre d’altres.

El Consistori se suma així a la protesta d’altres institucions que ja han mostrat el seu descontent amb la forma d’actuar de les institucions europees, que han pres la determinació d’expulsar a Turquia a persones que intenten fugir de les guerres, la fam i la misèria.

L’equip de Govern ha pres aquesta mesura després dels acords entre la Unió Europea i Turquia que preveuen abocar als refugiats i refugiades a una vida d’incertesa, fam, fred i misèria, sense contemplar els drets que els atorga la legalitat internacional com a desplaçats per conflicte bèl·lic.

També vol posar de manifest la contradicció entre els principis fundacionals de la Unió Europea i les últimes decisions respecte del drama dels refugiats, a qui se’ls han tancat les portes i s’ha oferit una alarmant falta d’operativitat a l’hora d’articular solucions per al seu futur.

“Milers de persones fugen de la mort i es troben amb una Europa que no només els tanca la porta, sinó que els deporta com si foren criminals i vulnera els seus drets, reconeguts en la Declaració Universal dels Drets Humans”, ha afirmat l’alcaldessa, Isabel Martín.

El passat mes de setembre, Paiporta es va declara poble refugi i va obrir una adreça de correu electrònic per a totes aquelles persones que vulgueren oferir la seua ajuda en l’acollida de les persones refugiades. “El nostre poble va obrir les seues portes per acollir als refugiats, i la societat no entén com Europa està deixant que tantes persones acaben morint diàriament en l’intent desesperat de fugir de la misèria i la guerra, havent recursos suficients per acollir-los”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín.

Aquesta adreça ( poblerefugi@paiporta.es) continua activa, a l’espera de que es desbloquege el procés d’acollida de banda de les institucions espanyoles i europees. Fins al moment, més de 50 famílies paiportines s’han mostrat interessades en ajudar en la recepció a través d’aquesta via.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.