La bandera de la Unió Europea deixarà d’onejar a l’Ajuntament de Paiporta

0
144

bandera unió europea paiporta (2)L’equip de Govern de Paiporta ha decidit lligar la bandera de la Unió Europea per a que no onege en senyal de repulsa de la política migratòria amb els refugiats que intenten escapar de les guerres a diferents països com Síria, Irak o Afganistan, entre d’altres.

El Consistori se suma així a la protesta d’altres institucions que ja han mostrat el seu descontent amb la forma d’actuar de les institucions europees, que han pres la determinació d’expulsar a Turquia a persones que intenten fugir de les guerres, la fam i la misèria.

L’equip de Govern ha pres aquesta mesura després dels acords entre la Unió Europea i Turquia que preveuen abocar als refugiats i refugiades a una vida d’incertesa, fam, fred i misèria, sense contemplar els drets que els atorga la legalitat internacional com a desplaçats per conflicte bèl·lic.

També vol posar de manifest la contradicció entre els principis fundacionals de la Unió Europea i les últimes decisions respecte del drama dels refugiats, a qui se’ls han tancat les portes i s’ha oferit una alarmant falta d’operativitat a l’hora d’articular solucions per al seu futur.

“Milers de persones fugen de la mort i es troben amb una Europa que no només els tanca la porta, sinó que els deporta com si foren criminals i vulnera els seus drets, reconeguts en la Declaració Universal dels Drets Humans”, ha afirmat l’alcaldessa, Isabel Martín.

El passat mes de setembre, Paiporta es va declara poble refugi i va obrir una adreça de correu electrònic per a totes aquelles persones que vulgueren oferir la seua ajuda en l’acollida de les persones refugiades. “El nostre poble va obrir les seues portes per acollir als refugiats, i la societat no entén com Europa està deixant que tantes persones acaben morint diàriament en l’intent desesperat de fugir de la misèria i la guerra, havent recursos suficients per acollir-los”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín.

Aquesta adreça ( poblerefugi@paiporta.es) continua activa, a l’espera de que es desbloquege el procés d’acollida de banda de les institucions espanyoles i europees. Fins al moment, més de 50 famílies paiportines s’han mostrat interessades en ajudar en la recepció a través d’aquesta via.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here