Eventos Cancela de Sueca guanya el IV Concurs d’Espardenyà Francisco José García a Alzira

22

La plaça del Regne d’Alzira es mostrava ahir plena de gom a gom a la celebració de la Festa de l’Espardenyà valenciana i IV Concurs d’Espardenyà Francisco José García.

26 restaurants van competir pel premi a la millor espardenya, que enguany ha sigut per als riberencs Eventos Cancela, de Sueca un clàssic en la participació d’este concurs. Com a guanyadors s’emportaven un premi patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira de 3000 euros a més de diversos regals de les empreses patrocinadores. El segon premi de 1500 euros va ser per al restaurant Bonaire del Palmar i el tercer, valorat en 1000 euros, per a Val i Quinze d’Alginet.

Enguany, i fora del concurs professional, també han cuinat este plat típic 9 associacions que van passar un matí divertit i de germanor i que han rebut també el seu premi. En este cas el tercer premi de 100 euros va recaure a la Falla Nou Mercat d’Algemesí,  el segon de 200 euros per a la Filà Alborxí, i el primer de 300 euros, per a la falla Sants Patrons.

La ciutat d’Alzira va tindre un matí festiu en què la ciutadania van poder visitar els cuiners participants i conèixer el procés d’elaboració d’esta recepta, passar pel photocall instal:lat junt a les muralles i assistir a la gravació d’un programa de televisió nacional. L’alzireny Tomàs Blay, de Ca Tomàs, guanyador de la passada edició del concurs, va ser l’encarregat de cuinar al plató exterior de Canal Cocina una Espardenyà 2.0, una versió més moderna d’este plat, que donarà a conèixer Alzira i la nostra gastronomia a tota Espanya.

Per la seua banda l’emissora de ràdio municipal, Alzira Ràdio va fer el seguiment en directe de la jornada i va entrevistar els participants i assistents.

En total es van repartir més de 2000 racions d’Espardenyà i 200 racions de reganyà  que van poder tastar de manera gratuïta els alzirenys i alzirenyes que van passar per la plaça del Regne.

Establiments participants:

Ca Agustí (Sueca) · Picanterra (Cullera) · Val i 15 (Alginet) · L’Alfàbega (Alginet) · L’Alqueria del Pou (València) · Miguel y Juani (l’Alcúdia) · Bon Aire (el Palmar) · La Granja (Sueca) · Gambrinus (Setaigües) · Hotel Lluna (Alzira) · Honoo ( València) · Tastem (València) · Mesón Tous (Tous) · Avd. 2.0 (Massamagrell) · L’Espardenyot (Carcaixent) · Ros Estudio (Llombai) · Sandra (València) · La Orza (Xiva) · Bon Estar (València) · Sequial 2.0 (Sueca) · La Visteta (Barx) · Arnadí (Alzira) · Eventos Cancela (Sueca) · Grupo Xàtiva (Barcelona) · El Flote (Castelló) · La Càbila (València)

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.