El món educatiu d’Alaquàs celebra el Dia internacional de les ciutats educadores

555

El món educatiu d’Alaquàs es va donar cita ahir dimecres 30 de novembre en l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores convocat a nivell mundial per mostrar el compromís dels ajuntaments implicats amb la Carta de Ciutats Educadores.

alcaldessa-amb-totsA Alaquàs, l’Ajuntament va voler donar el protagonisme als que realment fan possible aquest repte: als col·lectius que aposten i treballen diàriament per garantir una educació de qualitat a través de les seues iniciatives i activitats. Xiquets, joves, adults, professors, músics, actors, directors dels centres educatius i famílies van donar vida a l’acte organitzat per l’Ajuntament.

Per a l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, “Alaquàs forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats Educadores perquè creiem que és en la ciutat on les persones s’eduquem, en l’espai vital on vivim, compartim la nostra vida i on desenvolupem les polítiques d’igualtat i d’educació. És fonamental apostar per l’educació com a ferramenta de transformació social, mobilitzant el màxim nombre d’agents educatius possibles. La nostra implicació és imprescindible per generar noves oportunitats, més recursos culturals i una millor educació amb la participació ciutadana”.

L’encontre es va iniciar amb una representació teatral a càrrec de l’Escola de Teatre Joan Alabau, que va posar en escena Parelles de fet, de fet parelles, del grup de formació II. A continuació, representants dels diferents col·lectius van pujar a l’escenari per contar la seua experiència al voltant de l’educació.

En representació del col·lectiu de joves voluntaris europeus va intervindre Laura Cifuentes Franco. Pel Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor, el protagonisme va ser per tres alumnes de base: Ester Fernández López, Berni Ortiz López y Antonia Vargas López. Per la Unió Musical d’Alaquàs va intervindre el director de la Banda Simfònica de la UMA, Enric Parreño; en representació de les direccions dels centres escolar ho va fer Marta Murciano, directora del col·legi públic Ciutat de Cremona; pels corresponsals juvenils i representants de la casa de Joventut Sauqala, Aitana Rivas Domínguez; en representació de les AMPES, Juan Miguel Esteve, i, pel Consell de Xiquets i Xiquetes, Marina Martínez Martínez i Ángel Sancho Cuenca.

L’acte va comptar també amb l’amenització musical de diferents grups de flauta i corda de la Unió Musical d’Alaquàs i es va tancar també amb l’actuació del grup de teatre d’AMIAR, que van posar en escena Garrick. A més, els xiquets i xiquetes dels recursos de temps lliure (Ludoteques Municipals, Espai Educatiu i Centre Obert) van elaborar unes manualitats per obsequiar a tots els participants.

Per concloure, l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el regidor d’Educació, Fran Evangelista, van llegir el manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i van posar en valor la importància del treball que realitzen cadascun dels col·lectius per continuar fent d’Alaquàs una Ciutat Educadora.

Desde el Govern municipal expliquen que Alaquàs ha estat sempre ciutat pionera en matèria educativa. La seua xarxa educativa i els recursos que ofereix són exemple a diari d’altres ciutats i col·lectius que es traslladen fins el municipi per conèixer les seus iniciatives. La seua adhesió a aquesta celebració internacional és un pas més en el seu compromís amb l’educació de qualitat.

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora ha estat promogut per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores de la qual formen part un total de 485 ciutats de 36 països de tots els continents. L’objectiu és promoure el compliment dels principis establerts en la Carta de Ciutats Educadores i i fomentar el diàleg, la reflexió i l’intercanvi entres les ciutats. Ser Ciutat Educadora implica apostar per l’educació com a motor de canvi així com el compromís amb un model de ciutat en que primen la igualtat d’oportunitats, la justícia social, la democràcia participativa i la convivència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.