El centre de salut ja massificat pateix també ara el fred per la falta d’acondicionament

7 lecturas

El Bloc de Picassent ha denunciat la situació precària en la qual es troba a hores d’ara el Centre de Salut de la població. Un centre, que es va inaugurar al 1991, i que s’ha quedat obsolet, tant en les seues infraestructures com en el nombre de professionals que en ell treballa.
Amb l’arribada del fred, la situació del Centre de Salut s’ha convertit “en irresistible”, ja que l’aparell d’acondicionament de fred i calor de l’edifici s’ha deteriorat de tal manera que el seu funcionament “s’ha revelat com insuficient per abastir de forma adequada a totes les infraestructures de l’edifici”.

“Es irresistible, amb l’arriba del fred els propis treballadors del Centre hem hagut de comprar els nostres calefactors per no tindre que patir fred. Estem fent una despesa de la nostra butxaca per la incompetència de la Conselleria de Sanitat”, han assegurat treballadors del Centre.

El problema s’agreuja pel mal estat de les portes de l’edifici que deixen escapar les temperatures “perquè estan obsoletes i no tanquen be”.

A més, la porta principal no està preparada per als minusvàlids, ja que malgrat que es va realitzar una rampa d’accés, el pes de la porta és tan gran que resulta impossible que les persones amb discapacitat física puguen accedir a l’edifici per ells mateixos.

“Estos problemes els hem fet palesos a la direcció de l’àrea, però la pilota va d’un costat a un altre i mai s’acaba arreglant”, expliquen els treballadors, segons el comunicat enviat pel Bloc.

A estos problemes cal afegir un que ja tenen molts centres de salut valencians: “el centre es queda xicotet, el mobiliari es antic, però sobretot existeix una preocupant saturació de demanda. Es recomana que hi hagen 1.400 persones per ‘cupo’ però tots ells passen dels 2000”.

El Bloc vol destacar la desproporció entre la població i els recursos tècnic i humans dels que disposa el centre. Així un dels grans problemes és la duplicació de la població. “A Picassent es diu que hi ha uns 15.000 habitants però actualment existeix una gran població flotant (23 urbanitzacions més el centre de menors) i els recursos mèdics en deu anys no han augmentat”, han explicat.

Al centre de Salut de Picassent cada metge té assignats entre 2.100 i 2.200 pacients quan el màxim hauria d’estar en 1.400. És per això que el Bloc vol fer constar que esta situació no es solucionaria amb un metge més sinò que en caldrien com a mínim 3. Actualment hi ha 8 metges de família i tres pediatres al Centre Salut de Picassent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí