El Bloc denuncia que l'escola d’adults pot ser clausurada al no funcionar des de fa un any per falta de professorat

8 lecturas

Des de fa més d'un any, l'Escola per a Persones Adultes (EPA) de Bonrepòs i Mirambell no pot impartir totes les assignatures del Graduat en Educació Secundària perquè no compta amb un professor de ciències i d’anglès, segons han informat des del Bloc.
“L’ajuntament és el responsable de la contractació d'aquest docent segons el conveni que té signat amb la Diputació de València” afirma Maria Josep Amigó, regidora del Bloc, que també confirma que els alumnes tenen dret a tindre cobertes totes les assignatures perquè es van matricular en el seu moment d'un mòdul que integra totes les àrees que permeten obtindre el graduat.

La regidora també ha advertit que “si no es contracta immediatament el professorat que falta, la diputació rescindirà el conveni per incompliment alhora que Conselleria d’Educació negarà la subvenció amb la que és finança l’escola des de fa anys, tal i com ja ha manifestat l’inspector de zona”.

En el cas que no es contracte el professor que falta, l'ajuntament es vorà obligat a clausurar l'EPA per falta de finançament afectant, “no sols als alumnes del Graduat en Educació Secundària sinó també els de les altres cursos com els de preparació per a les proves de valencià i el de castellà per a immigrants ” apunta Amigó.

El Bloc ha preguntat reiteradament sobre la situació de l'EPA i sempre se'ls ha contestat des de l'equip de govern (PSOE-CV) que s'estaven fent totes les gestions possibles però que les diferents convocatòries havien quedat desertes.

Amigó exigeix que “es deixen de banda convocatòries inútils i es contracte una persona de la borsa de treball creada l'any 2006 per a tal efecte i que misteriosament no s'ha tingut en consideració fins al dia de hui” i considera que l'equip de govern presidit per Vicenta Bosch “està actuant de manera irresponsable posant en perill l'educació de les més de 50 persones que estan actualment matriculades en els diferents cursos”.

Al ple celebrat el passat 14 de gener van acudir una vintena d'alumnes i el professor de l'EPA per protestar de la situació en què es troba l'escola.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí