Compromís reclama al PP que complisca la llei de memòria històrica i lleve els 343 símbols franquistes existents a Paterna

0
92

Compromís per Paterna ha presentat un requeriment per tal “d’exigir a l’alcalde del Partit Popular que deixe d’incomplir acords plenaris, com el que es va aprovar, a proposta de Compromís, en març de 2011 per aplicar l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, on diu que les administracions públiques prendran les mesures oportunes per a llevar qualsevol referència a elements de la sublevació militar de la Guerra Civil i la repressió de la Dictadura. Dos anys i un mes després, tot segueix igual”.
La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “aquestos acords, que arreplegaven les propostes de l’Ateneu Republicà de Paterna (ARPA), incloïen la comunicació del consistori a les comunitats de veïns d’allò que diu la Llei, per a retirar les plaques franquistes de les façanes dels edificis. Un cens que, segons l’ARPA, és de 343 plaques en altres tants edificis a Paterna. Però a data de hui, no s’ha enviat cap carta de l’ajuntament a ningú i les plaques amb el símbol franquista continuen al mateix lloc”.

“Davant aquesta inoperativitat de l’ajuntament de Paterna, des de Compromís posem a disposició de la ciutadania del municipi uns adhesius, amb l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, per a ‘democratitzar’ les 343 plaques de les façanes dels edificis que la tinguen en Paterna. L’objectiu és tapar el símbol del jou i les fletxes, a l’espera que arribe la placa oficial que hauria de facilitar l’administració corresponent, sense càrrec a la comunitat de veïns”.

“Esperem que aquest acord plenari no continue dormint al calaix dels incompliments i que es done eixida a uns acords consensuats per tots els grups, a proposta de l’ARPA, amb la finalitat d’acabar amb tot allò que faça apologia d’un temps passat que és millor no recordar”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.