Compromís proposa al ple que s’inicie una revisió cadastral de les vivendes del municipi

293

El regidor de Compromís per Foios a l’Ajuntament, Gumersindo Ynarejos, va a proposar al ple municipal la revisió del valor cadastral de les vivendes de la localitat “per tal d'adequar-lo a la realitat del mercat”.
El regidor recorda que, “en l’any 2006 es va dur a terme la revisió cadastral de les vivendes de Foios, la qual cosa suposà un increment molt elevat del valor cadastral, un increment que s’anirà aplicant fins l’any 2016”.

Segons Ynarejos, cal tenir en compte que quan es va fer la revisió cadastral, el valor de mercat de les vivendes era alt i pujava dia rere altre. Ara, les coses han canviat. Amb motiu de la crisi, sobretot per la crisi de la “bombolla immobiliària, el valor de les vivendes s'ha vist reduït considerablement i hui el valor cadastral pot ser siga superior al valor real del mercat”.

Per altra banda, la crisi s'accentua cada dia i afecta a més ciutadans de la població, i Compromís considera que la Corporació Municipal “no pot quedar al marge d'aquesta situació, com si això no fóra amb nosaltres. Aquestes circumstàncies ens obliguen a replantejar-nos el tema i qüestionar-nos clarament la revalorització que es va fer en ple boom de la construcció”.

Compromís ha presentat una moció per al proper ple perquè es debata i s’inste al Govern de l’Estat perquè es faça una revisió del valor cadastral dels immobles. Així mateix, en aquesta moció també es proposa que l’Ajuntament adeqüe a la situació actual el coeficient que pot imposar, com ja es va fer en l’any 2009.

“També reivindiquem, des de Compromís, que l’Ajuntament aplique un calendari de pagament dels imposts de la nostra localitat que faça més fàcil la contribució fiscal dels nostres veïns”, explica Ynarejos.

Finalmente, la moció de Compromís demana que l’Estat revise els acords amb l’Església “perquè contribuïsca com tots els ciutadans amb els deures fiscals” ja que considere que “en aquests moments tots hem de fer un esforç per contribuir al manteniment de la hisenda pública”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.