Compromís per Rocafort demana que es canvie el nom de l’avinguda Juan Carlos I

1364

Després de l’anunci de la marxa del rei emèrit, Compromís per Rocafort ha demanat el canvi de nom de l’avinguda Juan Carlos I “per un altre d’una persona representativa del poble, que haja contribuït al progrés social, cultural o econòmic de Rocafort o del País Valencià”, ha propost la formació en un comunicat fet públic hui.

Compromís per Rocafort considera “indignants” les informacions dels últims mesos al voltant del rei emèrit, pare de l’actual cap de l’Estat, que apunten presumptament a greus delictes fiscals per part de Juan Carlos I, entre d’altres, “considerem que aquesta persona no mereix pertànyer a la llista de carrers de Rocafort”, assenyala.

“Per responsabilitat, dignitat democràtica i justícia, des de Compromís per Rocafort demanem una altra denominació per a aquesta avinguda del poble”, demana la formació política. “En aquest sentit, proposem un procés de participació ciutadana per a triar un nou nom que siga un orgull per a Rocafort amb el qual el veïnat puga sentir-se identificat, i que una moció amb la nova denominació siga presentada al ple municipal per a la seua aprovació. I per al cas que l’equip de govern municipal ho rebutge, el col·lectiu farà una crida a les forces i entitats progressistes de Rocafort per constituir una plataforma que inicie una recollida de signatures per exigir-ho”, raona el comunicat.

Foto: Google Maps

Compromís recorda cóm al 2017, “amb Compromís al Govern municipal, el ple va aprovar el canvi de nom del carrer Marquès d’Estella, d’herència franquista, per mestra Amelia Ibáñez, una persona molt estimada i respectada pel veïnat, resultat també d’un procés participatiu”.

No és una petició nova amb motiu de l’anunci de la decisió de Juan Carlos I de marxar-se d’Espanya, donat que durant els darrers mesos, Compromís ja ha presentat a diversos municipis del territori valencià iniciatives per a eliminar el nom del rei emèrit de les seues llistes de carrers (Torrent, Sagunt, Elx o Pego, entre d’altres), algunes de les quals, cas de Pedreguer i la Vila Joiosa, ja han sigut aprovades als seus respectius plens municipals.

La formació confia “en la responsabilitat política de la Corporació Municipal de Rocafort en un moment i un cas tan sensibles, perquè Rocafort ho mereix”, conclou el comunicat fet public per Compromís per Rocafort.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.