Compromís per Paterna vol que l’Ajuntament cree el portal de transparència votat pel Ple al 2012

708

Paterna.  Ayuntamiento. No bajada de banderas. Accidente Metro

El próxim mes de febrer fara ja 3 anys que el Ple de l’Ajuntament de Paterna va consensuar per tots els grups una moció nostra sobre transparència i dret d’accés a la informació municipal però segons denuncia Compromís per Paterna “encara no s’ha fet res”.

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la transparència al municipi brilla per la seua absència. Per això urgim a l’alcaldessa a que cree ja un Portal de la Transparència on la ciutadania tinga accés a dades municipals com els sous dels regidors de govern i oposició, així com dels respectius assessors. O fins i tot les retribucions dels alts càrrecs de SUMPA, GESPA i les empreses mixtes”.

Segons Juanma Ramón, “recuperar la confiança de la ciutadania en els polítics passa per ser transparents. I ací a Paterna, continua sense ser-ho en no publicar al seu web informació com l’abans esmentada”.

Ramón recordà que “en Compromís no tenim por a la transparència i per això des de fa temps tenim al nostre web un espai on qualsevol persona pot consultar les retribucions de les persones que treballen al grup municipal i reben un sou de l’Ajuntament, així com les dietes dels nostres consellers en SUMPA i GESPA, que renunciaren a percebre-les en 2011, només començar la legislatura actual».

Ramón explica que ja en 2013 el Síndic de Comptes va qualificar l’Ajuntament de Paterna “com un dels més antitransparents i pressupostàriament més descontrolats”.

Compromis afirma que “en de juliol de 2011 es va aprovar per tots els grups també que començara a funcionar l’oficina de control pressupostari. Però acaba la legislatura i tot apunta a que mai es posarà en marxa, a no ser que a partir de maig de 2015 canvie l’equip de govern”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.