Compromís per Paterna proposa una ordenança per a condonar deutes a canvi de treballs en benefici a la Comunitat

0
111

La situació econòmica de molts veïns de Paterna és insostenible. Els deutes i la manca d’ingressos han dut, i poden dur, a l’exclusió social a moltes persones del municipi. Per a Compromís per Paterna, els deutes que persones en risc d’exclusió social mantenen amb l’Ajuntament suposa “una evident angoixa per a les famílies, que no poden fer front al pagament dels deutes municipals”. Per compensar, Compromís ha proposat crear una ordenança per a condonar deutes a canvi de treballs comunitaris.

A més, l’impagament del deute origina recàrrecs i interessos, i el deute amb l’administració els impedeix accedir, per exemple, a beques escolars o a fraccionament dels pagaments, “entrant a un cercle de difícil eixida”.

L’organització d’esquerres recorda que el treball en benefici de la comunitat és una ferramenta emprada des de fa anys per l’administració de justícia, per a condonar sancions econòmiques. Segons la regidora de Compromís, Neus Herrero, “aquesta pràctica l’han emprat diversos municipis i ciutats des de fa un temps per tal de condonar els deutes amb l’administració, per exemple Girona, convertint-se, de fet, en un gran recurs que afavoreix la inserció social de persones en risc d’exclusió”.

Compromís per Paterna ja va proposar la legislatura passada una moció al respecte on s’arreplegava la proposta del col·lectiu Bando, d’Afectats pel Deute de Paterna, que no va ser aprovada per govern del PP. L’equip de Govern, presidit per Lorenzo Agustí, va girar la cara davant la problemàtica d’este col·lectiu, ficant de manifest la seua poca o nul·la sensibilitat social.

La formación d’esquerres presenta al proper ple una proposta d’ordenança que pretén desenvolupar un mecanisme alternatiu que permeta substituir, en circumstàncies justificades i sempre amb el consentiment de la persona sancionada, deutes municipals amb la prestació d’un treball d’interès col·lectiu que a més beneficia a la comunitat. Es pretén, a més, dotar d’un nou recurs als tècnics de Serveis Socials per tal que elaboren itineraris personalitzats d’inclusió social.

Esta ordenança afavorirà especialment a certs col·lectius amb escassos recursos econòmics que es troben subjectes a uns deutes que no poden pagar”, conclou Neus Herrero.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here