Compromís denuncia aules massificades, instal•lacions inadequades i manca de la linea en valencià en el CEIP El Crist

239

Compromís per Meliana ha denunciat la situació que està vivint el CEIP El Crist, amb aules massificades, baixes del personal docent sense cobrir, instal•lacions inadequades i la falta d'una garantia d’obtenir l’ensenyament en valencià. Una situació especialment crítica per als xiquets de tres anys, on hi ha 30 alumnes per aula, superant la ràtio permesa per la normativa.

A més, les quatre unitats dels tres centres educatius del municipi es troben al màxim de la ràtio, de manera que cap xiquet de tres anys pot matricular-se al municipi.

El grup d’esquerres ha recordat que des de juny tant els pares com els centres educatius i el propi Ajuntament de Meliana han estat demanant el desdoblament d’un dels grups, per tal d’atendre totes les matrícules amb garanties educatives i l’opció lingüística escollida.

El portaveu de Bloc-Compromís, Josep Riera, ha senyalat que "tot això, com s'ha reiterat des del centre, està generant problemes importants de funcionament i d'organització de les aules i del centre mateix, perquè el període d’incorporació i d'adaptació a l’escola es veu alterat per la falta del suport docent i per la quantitat de xiquets".

Així, des de la comunitat educativa de El Crist, s’ha demanat una solució urgent per tal d’aconseguir portar la normalitat al centre.

Per altra banda, Riera ha senyalat el seu propi cas, ja que ha traslladat la matrícula del seu fill a un centre en Foios “per tal de poder-li garantir l’ensenyament en valencià”. © Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.