Els col·legis d’Alaquàs es preparen per a les eleccions al Consell de xiquets i xiquetes

758

L’alumnat està ja preparat per elegir els representants que formaran part del nou Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs. Les eleccions tindran lloc demà dijous 22 de març de 9 a 13 hores al Castell d’Alaquàs. Un total de 82 candidats de tots els centres escolars de la ciutat han treballat en aquests últims mesos per oferir a l’alumnat el millor programa electoral per a les eleccions.

En les votacions per elegir els 21 representants que formaran part del Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs participaran un total de 2.355 alumnes de tots els col·legis d’Alaquàs. Els elegits, tres alumnes per col·legi, formaran el nou Consell que serà constituït el proper mes d’abril i que servirà per informar i assessorar l’Ajuntament d’Alaquàs sobre les inquietuds i les necessitats de la infància, realitzant, així, les seues propostes d’actuació i plantejant suggerències i idees que els permeten participar i intervindre en les assumptes municipals.

El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer l’any 2002 amb l’objectiu de dotar els i les més joves de la ciutat d’un marc per a expressar les seues preocupacions aportant valoracions i propostes per contribuir en la construcció, desenvolupament i millora d’Alaquàs. Aquesta és la cinquena edició d’aquest organisme que està presidit per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos.

Des de l’Ajuntament d’Alaquàs, conscients dels drets a la llibertat d’expressió i a la participació que s’arrepleguen en la Convenció Internacional dels Drets dels Xiquets i Xiquetes de les Nacions Unides, vol continuar recolzant aquest projecte per tal de donar veu pròpia als més joves de la ciutat. De fet, des que el Consell està en funcionament, ara fa dotze anys, el Consistori s’ha fet ressò de les preocupacions dels menors materialitzant-les en l’execució de diferents projectes, a proposta del Consell de Xiquets i Xiquetes.

D’entre aquests projectes cal destacar la participació en projectes urbanístics com el Parc del Dijous, el poliesportiu del Terç, la peatonalització d’espais pròxims a col·legis, la xarxa de carril bici, l’augment de la il·luminació en parcs i alberedes, la instal·lació de més fonts, millora vial, campanya de neteja d’excrements de gossos, horts urbans, festes i actes públics. Recentment han participat en l’avantprojecte de la Llei d’Infància i Adolescència aportant propostes i suggeriments.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.