Catarroja participa en la campanya ‘Envidriosos’ d’Ecovidrio per a incentivar a reciclar més vidre

381

envidrioso-portadaCatarroja se suma a la campanya Envidriosos d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos, una iniciativa que repta als ciutadans a reciclar més vidre que els altres. Aquest projecte es desenvoluparà en 4 municipis de la Comunitat Valenciana, Catarroja, Bétera, Burjassot i Elda. En concret, la iniciativa es durà a terme a Catarroja els dies 29 i 30 d’octubre.

La campanya utilitza, en clau d’humor, el terme “envidrioso” que defineix a aquella persona que no se sent bé quan no recicla el mateix vidre o més que el seu veí o veïna. Es tracta de connectar amb els ciutadans i aconseguir que incrementen la quantitat d’envasos de vidre que dipositen en els contenidors verds.

Com a part de la iniciativa es duran a terme diferents actuacions que recordaran els beneficis econòmics i mediambientals del reciclatge de vidre, articulades a través de la figura dels “envidriosos sense fronteres”, grups de gent itinerants que buscaran la implicació i complicitat de la població a través d’accions com els espectacles de carrer o la publicitat creativa a les bústies.

També recorreran els establiments hostalers, en els quals es calcula que es consumeixen el 50% dels envasos de vidre que del mercat. A més, per incentivar el reciclatge, Ecovidrio ha engegat el microsite www.envidriosos.com, en el qual convida a realitzar el test i seguir el decàleg de “l’envidriós”, per obtenir un diploma. També es penjaran divertits vídeos que mostren els exemples del compromís pel reciclatge de vidre.

El reciclat dels envasos de vidre comporta nombrosos beneficis per al medi ambient. Les 78.603 tones de vidre reciclades a la Comunitat Valenciana durant 2014 han evitat l’emissió de 52.664 tones de CO2 a l’atmosfera, l’extracció de 94.324 tones de matèries primeres de la naturalesa i l’estalvi de 212.220 MWh d’energia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.