Catarroja demana idees i aportacions als seus barris

1122

L’Ajuntament de Catarroja està realitzant les ‘Xarrades per arreglar el barri’, un procés de participació ciutadana que recorre tots els barris de la població. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la regidoria de Participació Ciutadana amb la intenció que els veïns i veïnes aporten suggeriments per a millorar el seu barri.

El procés consta de 2 reunions per barri, una primera en la qual es recullen les idees i aportacions dels participants i altra de construcció col·lectiva en la qual es fan propostes que solucionen els problemes dels barris.

A la pàgina web de l’Ajuntament s’ha publicat un calendari amb les dates i la localització de les reunions, així com el seguiment de les reunions i les conclusions. Ja s’han fet les de Les Barraques, el Raval, El Pilar, La Regió, La Florida i Villa Carmen, i encara queden les xerrades d’Horteta i Vil.la Romana, Fumeral, Institut, Mercat, Charco i Tramviaris.

Algunes de les propostes que la ciutadania ha fet arribar a l’Ajuntament estan relacionades amb la millora dels parcs i jardins, el trànsit i la situación d’algunes vies públiques, l’aparcament o la neteja viària, en este cas concret, la solució al problema dels excrements dels animals al carrer. En este sentit, la regidoria de Neteja ja ha posat en marxa la campanya ‘Catarroja Il.lustre’ per a conscienciar als propietaris de gossos perquè recullen les deposicions dels animals.

Catarroja participativa

El consistori està realitzant esta iniciativa amb la col.laboració de la Fundació Horta Sud amb la qual ha signat un conveni per a dinamitzar el teixit associatiu i posar en marxa processos de participació i implicació ciutadana.

Per a la regidora de Participació Ciutadana Dolors Gimeno “és important escoltar quines són les inquietuds dels nostres veïns i veïnes a l’hora de treballar per millorar el poble”. “L’administració ha d’estar a peu de carrer i en este cas els problemes varien d’un barri a altre, per això és fonamental saber quina és l’opinió de la gent que viu allí”, .

Gimeno també ha manifestat que “en acabar les sessions de cada barri, comença un període per donar resposta als participants per part de l’Ajuntament, així com perquè la ciutadania s’organitze i empodere per fer un poble millor”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.