BLOC-Compromís per Meliana exigeix una major rebaixa de l’IBI

595

El Bloc-Compromís per Meliana ha assegurat que la rebaixa aprovada en el ple del dimecres del tipus impositiu de la contribució urbana (IBI) del 0’82% al 0’80% és insuficient, ja que el municipi continuarà tenint un dels IBI més alts a la comarca.

En este sentit, el portaveu valencianista, Josep Riera, ha senyalat que “municipis semblants a Meliana com ara Tavernes Blanques i Godella, que apliquen el 0, 74% i el 0, 70%, respectivament; i Museros, que aplica la revisió cadastral també des del 2004, com Meliana, i enguany mateix ha rebaixat el tipus del 0, 74% al 0, 66%”.

D’altra banda, amb la mesura imposada pel govern de l’Estat, que grava un 6% l’IBI de la majoria de les vivendes de Meliana, el portaveu ha assegurat que la realitat és que “els anys 2012 i 2013 de fet hem suportat un tipus del 0, 87%; i després de la pròrroga d’esta mesura del govern Rajoy per als anys 2014 i 2015, suportarem un tipus del 0, 85%, al nivell de fa més de 10 anys”.

Esta càrrega impositiva tan alta, segons la coalició, contrasta amb el fet de que els anys 2011 i 2012 l’Ajuntament tancara l’exercici amb superàvit, enguany amb més de 400.000 euros.

Respecte al superàvit, Compromís ha criticat que aquestos diners han servit majoritàriament per a pagar als bancs d’una manera injustificada i innecessària, ja que el deute de l’Ajuntament de Meliana és molt baix.

Així, per a Riera, “el govern del PP ha perdut una oportunitat immillorable de fer una rebaixa major i fer justícia amb els melianers i les melianares adequant la contribució a la dífícil situació econòmica per què passen moltes famílies”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.