Aldaia promociona el paper de la dona en l’esport amb un gran mural de pilota valenciana

0
16 lecturas

Aldaia promociona el paper de la dona en l’esport amb un gran mural de pilota valenciana , situat a la paret exterior del trinquet del poliesportiu d’Aldaia. Els artistes encarregats, Josep Roca i Plati, han treballat durant dies en una acció titolada ‘Més que pilotes’.

Les àrees de Cultura i Esports de l’Ajuntament d’Aldaia treballen transversalment amb l’objectiu de promocionar el nostre esport més autòcton, un món on les dones han tardat anys en accedir, i per tant mantenint un camí cap a la igualtat en este sector.

“És una forma d’ajudar, promocionar l’esport i també seguir caminant cap a la igualtat més real”, segons afirma Roca, un dels artistes i autors. Fins fa poc de temps, era molt complicat trovar pilotàries, una realitat que va canviant amb reivindicacions com estes i amb gran visibilitat. “A més, és un lloc amb molt de pas, davant les vies del tren. Molta gent el veu i s’acosta a preguntar-nos el que estem fent”, expressa Roca, i encara en moltes ocasions, assegura, “la gent es sorprén de vore que el mural és d’una dona en comptes d’un home”.

En els últims anys, la presència femenina ha experimentat un creixement exponencial en l’esport. En eixe sentit, Aldaia aposta també per l’art com a via fonamental en el camí cap a la igualtat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí