Alaquàs estrena al Dia Mundial sense Cotxes les seues noves vies ciclables

704

Alaquas-Dia-sense-cotxes-2015-cartell'Movem Alaquàs, puja’t a la bici' es la nova campanya que l’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa per celebrar enguany el Dia Mundial sense Cotxe per conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir l'ús abusiu del cotxe i fer ús de transports públics o alternatius com la bicicleta.

L’acte central tindrà lloc el diumenge 27 de setembre a partir de les 11 hores. L’ajuntament d’Alaquàs ha organitzat una festa per tal de presentar les noves vies ciclables adaptades per tal de facilitar la convivència pel casc urbà i la perifèria entre vianants, usuaris de bicicletes i altres vehicles. Amb aquestes noves vies venen a completar una xarxa de 7, 5 quilòmetres de vies i sendes ciclables que es combinen amb les de carril bici creades.

Les noves vies ciclables estan ubicades al casc urbà i uneixen els carrils bici del Parc de la Sequieta amb les sendes ciclables de les Alberedes. Seran vies ciclables a partir d’ara el carrer Mare Oviedo, carrer Benlliure i Sant Josep, carrer Major, avinguda Miguel Hernández, i carrer Picanya. Amb la senyalització de vies ciclables, l’Ajuntament d’Alaquàs pretén pacificar el trànsit en aquesta zona, garantint la seguretat i comoditat de les persones que utilitzen com a mitjà de transport la bicicleta i que han de compartir espai amb altres vehicles.

L’activitat s’iniciarà a les 11 hores del matí a la plaça d’Espanya. La primera activitat consistirà en un recorregut guiat de 6 quilòmetres que passarà per tots els carrers que conformen aquesta xarxa ciclable. L’arribada tindrà lloc all mateix punt on hi haurà música i on es podrà participar en els tallers de reparació de bicis organitzats pels dos clubs col·laboradors: el Club Ciclista d’Alaquàs i el club de triatlón Triculpelat.

A més, durant tot el matí es tallarà al transit tot el carrer Major per tal que totes les persones que vulguen puguen gaudir d’un matí sense cotxes. La iniciativa ha estat coordinada pels departaments de Medi Ambient i Policia Local.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.