AE-Agró i Medi Ambient amollen 32 juvenils de collverds en la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell

4 lecturas

El passat dissabte 29 de setembre, el col•lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i el Servei de Biodiversitat de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient amollaren 32 collverds (Anas platyrhynchos) en la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell.
En l’activitat, que comptà amb la col•laboració de l’Athlètic Massalfassar, participaren una quinzena de xiquets i xiquetes. Un a un els més menuts soltaren els ànecs, que gaudixen ja de la seua nova llar: la Marjal de Rafalell i Vistabella, un dels hàbitats amb major valor mediambiental de tota la comarca de l’Horta Nord.

Els 32 exemplars d’Anas platyrhynchos amollats eren juvenils criats en captivitat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Saler, on havien arribat després de perdre a la seua mare quan només eren uns pollets (la majoria d’ells en les proximitats de la CV-500, al seu pas pel Parc Natural de l’Albufera de València).

Actualment, els collverds són les aus aquàtiques més nombroses de la Marjal de Massamagrell, on este estiu els voluntaris d’AE-Agró han localitzat 12 parelles reproductores d’Anas platyrhynchos. A més a més dels collverds, altres nou espècies d’aus aquàtiques també han nidificat enguany en Rafalell i Vistabella: el cabussonet (Tachybaptus ruficollis), el gomet (Ixobrychus minutus), l’agró roig (Ardea purpurea), el sivert (Netta rufina), la polla d’aigua (Gallinula chloropus), el gall de canyar (Porphyrio porphyrio), la fotja (Fulica atra), el corriolet (Charadrius dubius) i el fumarell de galta blanca (Chlidonias hybridus).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí