Treball proposa sancionar a l’Ajuntament amb més de18.000 € per tindre a professors de l’EPA sense contracte 15 díes

183

L’Ajuntament de Paiporta va contractar als treballadores de l’Escola d’Adults amb data de 13 d’octubre de 2009 però no va formalitzar el contracte i, per tant, no les va donar d’alta en la seguretat social fins el dia 28 d’octubre de 2009. Ara, Inspecció de Treball ha qualificat els fets com “molt greus” i ha proposat una sanció a l’Ajuntament de 18.753 euros i la pèrdua automàtica de les ajudes i subvencions rebudes des d’octubre de 2009.
Segons ha fet públic el grup de Compromís per Paiporta, la sanció confirmada a l’Ajuntament és de 18.753 euros, amb la pèrdua automàtica de les ajudes, bonificacions i, en general, tots els beneficis derivats de l’aplicació dels programes d’ocupació amb efectes des del 13 d’octubre de 2009. La sanció també comporta l’exclusió de l’accés a eixos beneficis per un període d’un any.
“Això, en la pràctica, obliga a l’Ajuntament de Paiporta a tornar les subvencions rebudes per a programes d’ocupació dels anys 2009, 2010 i 2011 per valor de més d’un milió i mig d’euros, aproximadament el 10% del pressupost anual”, expliquen des de Compromís.

Així mateix impedeix l’accés de l’Ajuntament a subvencions i ajudes en el proper any, per al foment de l’ocupació i la formació, la qual cosa suposarà la pèrdua de més de 300.000 euros, segons càlculs del propi alcalde de Paiporta.

El conflicte començà amb la contractació del professorat de l’Escola d’Adults per ampliar l’oferta al graduat en Educació Secundària per part de l’Ajuntament de Paiporta a partir d’octubre del 2009. El curs, que s’inicià amb una contractació amb 15 dies de retard, va acabar amb l’acomiadament dels sis professors en el mes de juny de 2010.

Compromís ha explicat que el grup de mestres afectat va denunciar a l’Ajuntament i guanyà el reconeixement de contractats indefinits, així com també el reconeixement dels 15 dies treballats inicialment i no cobrats. La sentència del Jutjat de lo Social Nº 13 de València va condemnar a l’Ajuntament a pagar els salaris dels mesos que els professors van estar acomiadats, el que va suposar una despesa extra de més de 30.000 euros.

Aquesta sentència és la que fa iniciar per part de la Inspecció de Treball unes actuacions de comprovació, donant l’oportunitat a Ajuntament i treballadores a explicar en quines circumstàncies han ocorregut els fets.

Irregularitats a l’EPA

Compromís ha recordat que aquesta no és l’única irregularitat que es dona a l’Escola d’Adults i, de fet, el seu grup ja n’ha denunciat d’algunes com ara que a finals del curs 2010-2011, l’Ajuntament va acomiadar a la meitat del professorat (les 3 professores esmentades) i modificà de manera substancial el contracte del professorat que es va mantindre en condicions que suposen que els seus contractes acaben el 30 de juny de cada curs, passant a l’atur els mesos d’estiu, i tornant novament a contractar-los el mes de setembre següent.

A més, tal i com explica Compromís, a meitat d’aquest any, el regidor d’Educació obligà als alumnes del taller de pintura a legalitzar-se com associació cultural i a pagar directament a la monitora.

Des del grup municipal Compromís s’ha denunciat tot aquest procediment en diverses ocasions, inclús en la Mesa General de Negociació de l’Ajuntament, així com per part dels representants dels treballadors del propi Ajuntament. “Per això ara, i davant la gravetat dels fets, demanem que es depuren responsabilitats polítiques per tot aquest procés irregular”, assenyalen.

Per a Compromís, “la responsabilitat política de l’alcalde, Vicente Ibor, com a cap de Personal, i del regidor d’Educació, Alejandro Gutiérrez, els obliga a dimitir” ja que, si finalment l’Ajuntament està obligat a retornar els diners de les ajudes dels últims anys, “aquest Ajuntament s’haurà de declarar en fallida econòmica”.

I és que, tal i com assenyalen des de Compromís i el propi alcalde reconeix en l’escrit de descàrregues “és impossible que l’Ajuntament puga assumir el pagament d’1, 5 milions d’euros”, tot i haver aprovat “un pla d’ajust que suposarà una brutal pujada d’impostos i la retallada de serveis en els propers 10 anys, pla d’ajust aprovat per poder pagar un préstec de 5 milions d’euros de factures a proveïdors pendents des de 2007”, segons el grup de l’oposició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.